Cele mai citite
 


Utilizarea tacâmurilor de unică folosinţă din polistiren creşte riscul de leucemie
joi, 16 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oncologie
 

Ministerul Sănătăţii din SUA a emis un apel pentru evitarea folosirii ustensilelor de unică folosinţă din polistiren, atenţionând mai ales în legătură cu gradul înalt de periculozitate prezentat în cazul copiilor şi al femeilor gravide, transmite AP.

Recomandarea instituţiei de sănătate publică din Statele Unite se bazează pe rezultatele unor ample cercetări medicale care au confirmat caracterul cancerigen al compusului numit stiren conţinut în polistiren, acesta putând provoca o formă acută de leucemie.

Ministerul a mai anunţat că în acest moment sunt în curs investigaţii suplimentare în acest sens.Dacă se vor confirma rezultatele obţinute recent, polistirenul va fi inclus oficial pe lista substanţelor cancerigene în SUA.

De asemenea, în viitorul apropiat pe lista substanţelor cancerigene ar urma să fie incluse şi materialele care conţin aldehidă metilică.AGERPRES/(Dan Gheorghiu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Comisia de la Ministerul Sănătăţii a ajuns pentru anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti Comisia de la Ministerul Sănătăţii care va efectua o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti a ajuns miercuri la această unitate sanitară, controlul urmând să se desfăşoare pe parcursul a trei zile.
Situaţia evoluţiei gripei cu virus nou la nivel mondial Bucureşti, 4 mai /Agerpres/ - Numărul total de cazuri de gripă cu virus A(H1N1) în ţările membre ale UE, la nivel mondial, a ajuns luni la 79 cazuri confirmate, dintre care opt cu transmitere secundară.
Raed Arafat: Situaţia de la Spitalul de Urgenţă Ploieşti, generată de un management defectuos şi iresponsabil Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat consideră că problemele de la Spitalul de Urgenţă Ploieşti, făcute publice recent de chirurgul Dan Oprea, au avut drept cauză un management defectuos şi iresponsabil.
Ambasadorul SUA: Încurajez Ministerul Sănătăţii să ofere gratuit în continuare femeilor metode de detectare precoce a cancerului Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, încurajează Ministerul Sănătăţii să ofere gratuit în continuare femeilor metode de detectare precoce a cancerului.
SUA: Aproape 7.000 de persoane, posibil contaminate cu HIV la o clinică stomatologică Autorităţile oraşului american Tulsa, al doilea ca mărime din statul Oklahoma, le-au cerut tuturor celor aproximativ 7.000 de persoane care s-au tratat la o clinică stomatologică locală să facă de urgenţă teste pentru HIV, hepatita C şi B, relatează BBC şi Fox News.
MS atrage atenţia că este interzisă condiţionarea sau taxarea aparţinătorilor care vin la spital Ministerul Sănătăţii atrage atenţia că este interzisă condiţionarea sau taxarea persoanelor care vin în spital la bolnavi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat.