Cele mai citite
 


Vâlcea: Preşedintele Consiliul Judeţean declară că nu a primit fonduri pentru serviciile medicale din judeţ
joi, 16 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Câlea, a declarat miercuri pentru AGERPRES că nu a primit fonduri pentru acoperirea cheltuielilor la medicamente şi servicii medicale ale spitalelor din judeţ.
"Consiliul Judeţean Vâlcea nu a primit de la bugetul de stat niciun leu pentru acoperirea cheltuielilor la medicamente şi servicii medicale şi nici posibilităţi financiare proprii nu are în acest scop, aşa cum a intenţionat Ministerul Sănătăţii atunci când a aruncat spitalele în ograda autorităţilor locale. Aflăm astăzi cu stupoare că, în negocierile cu Guvernul român, FMI a impus ca internările în spitale să scadă neapărat cu 10%. Am înţelege până la urmă şi acest lucru dacă reducerea numărului de internări s-ar fi stabilit în paralel cu îmbunătăţirea condiţiilor în medicina primară prin dotarea cu aparatură care să permită tratarea afecţiunilor simple la acest nivel", a precizat Ion Câlea.
Câlea menţionează faptul că, la 15 martie, Ministerul Sănătăţii, prin adresa nr.17.638, a comunicat că, în acest an, va fi asigurată finanţarea cheltuielilor de funcţionare a unităţilor spitaliceşti din judeţul Vâlcea, inclusiv cele aferente drepturilor salariale ale personalului medical din unităţile sanitare cu paturi.
"Exact după trei luni, mi se aduce la cunoştinţă că sumele propuse de noi în vederea contractării serviciilor medicale spitaliceşti pentru anul 2011, nu mai sunt luate în considerare şi că plafonul acceptat de Casa Asigurărilor de Sănătate Vâlcea va reprezenta doar 93,34% din contractul care a acoperit serviciile din anul anterior. În cazul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, bunăoară numărul de externări acceptate pentru contractare în cazul serviciilor pentru acuţi a scăzut de la 48.583 câte s-au înregistrat în 2010, la 35.134, ceea ce înseamnă o reducere drastică, de 28,69 %", subliniază preşedintele CJ Vâlcea.
În cazul bolnavilor cronici, potrivit datelor preşedintelui Ion Câlea, dacă, în anul 2010, au beneficiat de plata serviciilor 4.137 de persoane, pentru acest an, nu vor fi acceptaţi la decontarea serviciilor spitaliceşti decât 3.206 bolnavi.
"Realitatea este cam asta. Plecarea medicilor peste hotare (în 2010, 3.000 de medici au depus actele pentru a pleca să lucreze în străinătate), lipsa medicamentelor şi a aparaturii medicale performante, condiţiile precare din spitale şi timpul foarte lung de aşteptare pentru programări şi intervenţii au devenit crize cronice şi pentru pacienţi şi pentru cadrele medicale. Din toate aceste motive, serviciile de specialitate în sănătate au ajuns într-o gravă suferinţă. Poate că şi de asta am devenit campionii Europei la rata mortalităţii, a morbidităţii şi la cea a deceselor evitabile", a adăugat Câlea. (AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Ministerul Sănătăţii a acordat fonduri pentru achiţionarea unei mese de operaţii la SJU Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea a primit de la Ministerul Sănătăţii fonduri pentru achiziţia unei mese de operaţii, a declarat marţi pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea.
Vâlcea: Demersuri iniţiate de Consiliul Judeţan pentru înfiinţarea secţiei de reumatologie în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a înaintat Ministerului Sănătăţii o cerere prin care se solicită înfiinţarea unei secţii de reumatologie în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, a declarat, luni, pentru AGERPRES preşedintele instituţiei, Ion Cîlea.
Vâlcea: Spitalul de Urgenţă şi Maternitatea au fost preluate de către CJ Vâlcea Protocolul de preluare de către Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a Spitalului de Urgenţă şi a Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie din Râmnic a fost semnat, vineri, de preşedintele CJ, Ion Câlea şi de şeful Direcţiei de Sănătate Publică, Luminiţa Apostolescu, în prezenţa ministrului secretar de stat...
Vâlcea: Fonduri alocate de MS pentru un tomograf la Spitalul Judeţean de Urgenţă Liderul PSD Vâlcea, deputatul Constantin Rădulescu, a făcut un apel Consiliului Judeţean Vâlcea pentru a depune actele necesare astfel încât Spitalul Judeţean de Urgenţă să poată să achiziţioneze un tomograf nou, a cărui valoare a fost aprobată de ministrul Sănăţii.
Vâlcea: CJ va aloca 820.000 de lei pentru dotarea Spitalului de Urgenţă cu aparatură medicală Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea va aloca 820.000 de lei pentru dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Râmnicu Vâlcea, urmând a fi achiziţionate aparatură şi echipamente medicale, precum şi o autosanitară pentru asigurarea transportului pacienţilor între secţiile spitalului.
MS: Peste 70 de angiografii, în mai puţin de o lună la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti beneficiază din luna noiembrie de un aparat angiograf achiziţionat cu fonduri alocate de Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean Argeş, în mai puţin de o lună de la instalarea acestuia peste 70 de pacienţi beneficiind de angiografii, informează MS marţi.