Cele mai citite
 


Vaslui: Tânăra ţinută legată de mama sa a fost internată într-un centru social
joi, 16 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tânăra în vârstă de 21 de ani din localitatea vasluiană Mocani, diagnosticată cu handicap de gradul I şi care era ţinută legată de mama sa, a fost luată miercuri de Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui din mediul familial şi internată într-un centru social.
Potrivit asistenţilor sociali, tânăra nu a mai primit tratamentul obişnuit prescris de medici de aproximativ o lună de zile, iar mama sa care este şi asistentul personal al fetei şi-a dat acordul pentru internarea tinerei într-un centru.
'Această măsură este una provizorie. Fata nu poate sta în centru social de la Ghermăneşti decât maxim 62 de zile, timp în care trebuie găsită o soluţie pentru ea. Cel mai probabil ea va fi transferată într-un centru pentru persoanele cu dizabilităţi', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al DASPC Vaslui, Irina Câmpeanu.
Prefectura Vaslui a dispus marţi deschiderea unei anchete în cazul unei tinere în vârstă de 21 de ani cu handicap, din localitatea Mocani, comuna Puieşti, judeţul Vaslui, care ar fi ţinută legată într-un grajd de mama sa.
Potrivit prefectului judeţului Vaslui Levente, Csaba Szekely, mama fetei este şi asistentul personal al acesteia şi încasează lunar de la stat o sumă de bani pentru a avea grijă de ea.
'Totul a pornit în urma unei reclamaţii anonime. Noi ne-am deplasat la faţa locului pentru a vedea care este situaţia. Am găsit fata într-o căruţă. Nu era legată, dar mama a recunoscut că o mai leagă cu o funie de picior câteodată pentru a o feri de unele pericole. Mama ne-a povestit că o dată fata a plecat şi era să cadă într-o fântână', a declarat Levente Szekely.
Reprezentanţii DASPC Vaslui susţin că ei nu aveau nicio competenţă în monitorizarea acestui caz şi că vor sesiza Parchetul. AGERPRES/(AS - Claudiu Andone)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Anchetă în cazul unei tinere cu handicap care ar fi ţinută legată de mamă Prefectura Vaslui va demara o anchetă în cazul unei tinere în vârstă de 21 de ani cu handicap, din localitatea Mocani, comuna Puieşti, judeţul Vaslui, care ar fi ţinută legată într-un grajd de mama sa.
Braşov: Centru de Recuperare pentru Copilul cu handicap, inaugurat la Brădet Unul dintre cele mai moderne Centre de Recuperare pentru Copilul cu handicap, aflat în incinta Centrului de Reabilitare Şcolară Brădet din Braşov, de care vor beneficia aproximativ 200 de copii şi tineri din zonă, a fost inaugurat miercuri, se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES de Direcţia...
Vaslui: Locuinţe protejate pentru persoane cu dizabilităţi, construite în judeţ printr-un proiect finanţat de ANPD Şase locuinţe protejate pentru persoane cu dizabilităţi vor fi construite în perioada următoare, în judeţul Vaslui, în cadrul unui proiect finanţat de Autoritatea Naţională pentru Persoane cu Dizabilităţi (ANPD). Potrivit directorului general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului...
Comunicat de presă - Fundaţia "Star of Hope" România Fundaţia 'Star of Hope' România în parteneriat cu Liceul Teoretic "Filadelfia" Suceava şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava vă invită să participaţi la sesiunea de informare şi instruire "Şanse egale pentru toţi copiii", ce va avea loc Sâmbătă, 23 Mai 2015 de la ora...
Vaslui: O minoră dintr-un centru de plasamant a ajuns la spital intoxicată cu etnobotanice Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui a declanşat, miercuri, o anchetă în cazul unei adolescente, în vârstă de 16 ani, aflată în sistem de protecţie într-un centru de plasament din municipiul Bârlad, care a ajuns la spital în urma unei intoxicaţii cu substanţe etnobotanice.
Sălaj: Echipă mobilă pentru asistarea copiilor cu dizabilităţi Prima echipă mobilă din Sălaj care va asista copiii cu dizabilităţi a fost lansată miercuri de reprezentanţii Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi de conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), în cadrul unui proiect naţional cu un buget total de...