Cele mai citite
 


MB: Alimentele bio nu sunt mai sănătoase decât celelalte
vineri, 31 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Londra, 31 iul /Agerpres/ - Un studiu britanic sugerează că produsele bio nu sunt mai benefice pentru sănătate decât alimentele clasice, relatează AFP.

Cercetătorii de la Şcoala de igienă şi medicină tropicală (LSHTM) din Londra au afirmat, într-un studiu publicat în Jurnalul american de nutriţie clinică, că produsele bio nu sunt mai sănătoase decât alimentele obişnuite, aportul lor nutriţional fiind similar.

"Am stabilit că există un mic număr de diferenţe în aportul nutriţional între culturile şi carnea produse în mod organic şi cele produse în mod convenţional", a explicat profesorul Alan Dangour, principal autor al studiului.

"Însă este puţin probabil ca ele să fie pertinente în materie de sănătate publică. Nu există nicio dovadă" care să justifice privilegierea produselor bio în faţa celorlalte pentru aportul lor nutriţional, a asigurat el.

Alimentaţia biologică, produsă fără utilizarea de substanţe fertilizatoare sau pesticide şi fără aditivi alimentari, a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani, în pofida costului net superior.

Susţinătorii agriculturii biologice au reacţionat la studiul LSHTM, lăudând în special efectul său pozitiv asupra mediului.

"Agricultura organică este o abordare holistică, integrată, care protejează solul, încurajează biodiversitatea, elimină gazele cu efect de seră, menţine diversitatea genetică şi asigură mai multe venituri agricultorului", a scris Andrew Lee, de la Comisia pentru dezvoltare durabilă, într-o scrisoare publicată de The Guardian.AGERPRES/(Laurenţiu Mihăilescu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alimentele bio nu sunt mult mai bune decât celelalte Cercetători de la Institutul naţional de cercetări agronomice (INRA) au publicat un raport, în care arată că există puţine diferenţe între produsele obţinute din agricultura biologică (AB) şi cele provenite din agricultura convenţională (AC), informează site-ul maxisciences.com.
Bio-România: Reducerea TVA la alimentele bio ar însemna încasări mai mici la buget cu 800.000 de euro Reducerea TVA la alimentele bio ar însemna încasări mai mici cu circa 800.000 de euro la bugetul de stat, în condiţiile în care consumul de alimente bio prin reţeaua de magazine nu a depăşit 4-5 milioane de euro în anul 2013, consideră preşedintele Asociaţiei Bio România, Marian Cioceanu.
Aditivii alimentari Aditivii alimentari sunt substante adaugate mancarurilor cu diferite scopuri, avand ca principal rezultat schimbarea caracteristicilor alimentelor. Aditivii directi sunt cei adaugati intentionat in mancaruri cu diverse scopuri, iar cei indirecti sunt cei la care sunt expuse alimentele in timpul...
Daciana Sârbu (PSD): Sănătatea începe cu produsele bio Europarlamentarul PSD, Daciana Sârbu, a susţinut vineri, în cadrul conferinţei 'Hrană deşteaptă pentru copii sănătoşi', organizată de Asociaţia Şcoala pentru Sănătate şi Bio România, că sănătatea începe cu produsele bio.
A inceput scoala. Ce punem in pachetelul de mancare? Recomandari bio si sanatoase de la Republica BIO In fiecare an, odata cu inceperea scolii, emotiile specifice parintilor sunt completate de intrebarea pe care si-o adreseaza cu totii: ”Ce ii pun azi copilului in pachetelul de mancare?” Indiferent de nivelul studiilor, s-a demonstrat ca exista o stransa legatura intre randamentul cerebral...
Fructele au astăzi o valoare nutritivă de 100 de ori mai mică decât în 1950 O serie de studii ale universităţilor canadiene, americane şi britanice, publicate din 1997 până azi, au relevat declinul concentraţiei de nutrienţi din alimentele zilelor noastre. Lucrările, rezumate în studiul "Still No Free Lunch" de Brian Halweil, cercetător la Worldwatch Institute, confirmă dezvoltarea...