Cele mai citite
 


Bihor: Maternitatea din Oradea va fi reabilitată prin fonduri de la buget
vineri, 17 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Maternitatea din Oradea se va reabilita, în următoarele şase luni, cu fonduri rambursate din bugetul de stat în valoare de aproape 11 milioane de lei.
Indicatorii tehnico-economici ai proiectului au fost aprobaţi, joi, la propunerea Ministerului Sănătăţii, de Guvernul României.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, lucrările de reabilitare a secţiilor de obstetrică-neonatologie din Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea constau în reabilitarea interioară şi exterioară, precum şi în modernizarea a două etaje din corpurile B1 şi B2.
Astfel, se va realiza scăderea consumului energetic al spitalului, refacerea integrală a finisajelor interioare şi exterioare, schimbarea tâmplăriei, dimensionarea, modernizarea şi înlocuirea instalaţiilor electrice, termice, sanitare, de climatizare şi a instalaţiilor de fluide medicale, precum şi înlocuirea liftului existent cu unul mai performant.
Conform hotărârii de Guvern, investiţia va fi rambursată din bugetul de stat, finanţarea fiind asigurată de împrumuturile acordate de Banca Internaţională de Reconstrucţie şi Dezvoltare şi de Banca Europeană de Investiţii, prin Ministerul Sănătăţii, Unitatea de Management a proiectelor Băncii Mondiale - APL 2.
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea este inclus în Proiectul de Reabilitare a Sectorului Sanitar, faza a II-a, deoarece secţiile de obstetrică şi neonatalogie funcţionează într-un imobil de tip pavilionar, pentru care expertiza tehnică nu a stabilit soluţii de consolidare. AGERPRES/(AS-Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Lucrări de modernizare la Maternitatea din Oradea şi la Spitalul Judeţean Clinica de Obstetrică Ginecologie din Oradea va fi amenajată la standarde europene, prin Proiectul de Reformă a Sectorului Sanitar APL 2 Componenta 1 - Asistenţă medicală maternă şi neonatală, finanţat din acordurile de împrumut cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) şi cu...
Bihor: Raed Arafat a inaugurat primul aparat RMN al Spitalului Judeţean Secretarul de stat dr. Raed Arafat a inaugurat vineri trei investiţii majore făcute la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, constând în achiziţia unui aparat RMN performant, cu investiţie de la Ministerul Sănătăţii de un milion de euro, a unui aparat Roentgen pentru urgenţe, finanţat de Primăria...
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...
Ambulatoriul Integrat din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, inaugurat după reabilitare Ambulatoriul Integrat Staţionar III din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, complet reabilitat, modernizat şi dotat cu aparatură şi echipamente de înaltă performanţă, a fost inaugurat sâmbătă, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ladislau Ritli.
Bihor: Spitalul clinic CFR din Oradea, transferat la Ministerul Sănătăţii, va putea accesa fonduri europene Dr. Marius Chipurici, managerul Spitalului Clinic CFR Oradea, o unitate sanitară reprezentativă şi complexă a judeţului Bihor, a declarat marţi că trecerea din subordinea Ministerului Transporturilor în cea a Ministerului Sănătăţii este o măsură bună, prin care s-ar putea sprijini spitalele CFR să acceseze...
Fonduri de 13 milioane de lei de la Banca Mondială investite în Maternitatea din Botoşani Secţia de obstetrică şi ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani a fost modernizată în baza unui proiect realizat de Ministerul Sănătăţii şi finanţat de Banca Mondială, investiţia de 13 milioane de lei fiind recepţionată miercuri.