Cele mai citite
 


Cabinetele de optică şi optometrie - un punct central al sistemului de asistenţă şi îngrijire a aparatului vizual
vineri, 17 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oftalmologie
 

Specialişti europeni din Anglia, Scoţia, Franţa şi Ungaria s-au întâlnit recent la Braşov cu profesioniştii români din sectorul optic pentru a dezbate aspecte legate de trendurile profesionale din domeniu precum şi de modalităţile optime de satisfacere a nevoilor pacienţilor în cabinetele de optică şi optometrie din România.

În cadrul discuţiilor pe teme ca 'Trenduri profesionale în optică şi optometrie' şi 'Consultul optometric - de la aşteptări la realitate' grupul de experţi a identificat insuficienta reglementare a profesiilor din sector precum şi informarea lacunară a publicului larg cu privire la activitatea specialităţilor din cabinetele de optică şi optometrie drept principale probleme în crearea unui sistem de asistenţă performant, accesibil tuturor persoanelor care poartă sau au nevoie de ochelari.
'Stabilirea corectă şi completă a limitelor de competenţă reprezintă o necesitate atunci când dorim să ne asigurăm că vom excela în ceea ce facem şi în serviciile pe care le oferim pacienţilor. Ulterior trasării acestor delimitări şi numai după ce ne-am dovedit capacităţile şi abilităţile profesionale putem să ne concentrăm eforturile în alte direcţii de dezvoltare', a specificat Elaine Grisdale, expert în bune practici InfOptic.
La discuţiile desfăşurate a participat şi reprezentantul Ministerului Sănătăţii, Vasile Nimară, care a accentuat nevoia creării unor delimitări clare între meseriile din sector, în special între ariile de activitate ale medicului oftalmolog şi ale optometristului.
Acest lucru ar putea să contribuie simţitor la ameliorarea serviciilor furnizate către pacienţii cu probleme oculare, asigurând fluiditatea sistemului de asistenţă şi de îngrijire a aparatului vizual.
'Când au nevoie de o prescripţie pentru ochelari oamenii nu ştiu de cele mai multe ori cui să se adreseze. Această situaţie trebuie reglementată astfel încât să nu mai existe confuzii la nivelul sectorului nici în ceea ce îi priveşte pe pacienţi, nici în cazul profesioniştilor care activează în domeniu', a declarat Mircea Tătar-Moisescu, preşedintele Patronatului Optica. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Hospice Casa Speranţei a lansat Ghidul de îngrijire paliativă de bază Braşov, 25 iulie /Agerpres/- Hospice Casa Speranţei a lansat luni, la Braşov, Ghidul de îngrijire paliativă de bază şi platforma online cu mărturiile pacienţilor şi a primilor medici de familie din România care acordă îngrijire paliativă de bază. În ultimele 39 de luni, Hospice Casa Speranţei a testat...
Braşov: Facultatea de Medicină solicită Ministerului Sănătăţii suplimentarea locurilor pentru rezidenţiat Facultatea de Medicină din Braşov va înainta, în perioada următoare, Ministerului Sănătăţii un memoriu prin care solicită suplimentarea locurilor pentru pregătirea în rezidenţiat după ce Centrului din municipiu i-au fost alocate, în acest an, 48 de locuri din cele 124 solicitate, lucru care va afecta...
Braşov: Deschiderea serviciului de urgenţe stomatologice aşteaptă de un an aprobarea Ministerului Sănătăţii Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov aşteaptă de aproape un an aprobarea Ministerului Sănătăţii pentru deschiderea în cadrul unităţii medicale a unui serviciu de urgenţe stomatologice, pentru care există deja spaţiul şi aparatura necesară achiziţionată anul trecut cu fonduri de la Consiliul Judeţean...
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.
Braşov: Serviciu de Urgenţă prin SMS 113, pentru persoane cu dizabilitaţi de auz şi/sau de vorbire Persoanele cu dizabilităţi de auz şi/sau vorbire din judeţul Braşov şi Covasna vor avea posibilitatea apelării unui Serviciu de urgenţă prin SMS, la numărul 113, au anunţat joi, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, şeful Oficiului Judeţean de Telecomunicaţii Speciale Braşov, col. Mihai Şovăială...