Cele mai citite
 


Cea de-a IX-a ediţie a Târgului Internaţional 'Timagralim' şi-a deschis porţile
vineri, 17 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cea de-a IX-a ediţie a Târgului Internaţional de Agricultură 'Timagralim' şi-a deschis porţile, joi, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului (USAB), evenimentul înregistrând 95 de firme participante, un adevărat record în şirul ediţiilor organizate până acum, de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş şi USAB.
'Atracţia Târgului o reprezintă exemplarele de ovine din rasa ţurcană albă cu cojoc, expuse pentru prima oară, crescute în zona Apusenilor. Aceste exemplare constituie o bază de pornire pentru crearea de noi linii din această rasă. Târgul se înscrie într-un proiect transfrontalier, cu partenerii noştri din Ungaria, în baza unor politici comune. Sunt expuse exemplare din diferite rase şi soiuri de animale, utilaje agricole, produse culinare cu specific românesc şi unguresc', a declarat pentru AGERPRES directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Timiş, Tiberiu Lelescu.
La 'Timagralim' sunt prezente firme din Italia, Franţa, Serbia şi Ungaria, care au la dispoziţie o suprafaţă de expunere de peste 2.500 mp pentru tot ceea ce înseamnă produs nou din domeniul agriculturii, al industriei alimentare şi cel al zootehniei.
Evenimentul oferă posibilitatea vânzării de produse şi echipamente, semnarea de noi contracte, explorarea şi pătrunderea pe noi pieţe şi sectoare din domeniu, stabilirea de noi contacte de afaceri, identificarea de noi distribuitori şi agenţi de vânzare, creşterea vânzărilor pentru sezonul 2011, dar şi demonstraţii în câmp cu utilajele.
În acest an, expoziţia 'Timagralim', prin Salonul România-Ungaria şi programul conex de seminarii, este parte integrantă a proiectului intitulat 'Bio-agricultura, păstrarea culturilor în comunităţile din zonele specializate în obţinerea de produse agricole, zootehnie şi pomicultură', finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria - România 2007-2013, derulat de CCIAT, în parteneriat cu Asociaţia Camerelor de Comerţ şi Industrie din Regiunea Vest şi Camera Agricolă şi Societatea de Utilitate Publica a judeţului Csongrad (Ungaria). AGERPRES/(A - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Proiecte comune premiate în cadrul euroregiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa Aniversarea celor 15 ani de existenţă a euroregiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa (DCMT) a prilejuit, miercuri, premierea a patru proiecte comune din domeniul medical, al cercetării şi al situaţiilor de urgenţă.
Arad: Ultimele pregătiri pentru deschiderea ediţiei a XXII-a Târgului AR - MEDICA Aproape o sută de firme din Italia, Pakistan, Ungaria şi din România şi-au anunţat participarea la cea de-a XXII-a ediţie a Târgului AR-MEDICA, eveniment organizat în perioada 5 - 7 noiembrie de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) a judeţului Arad la Complexul Expo Arad.
Timiş: Apicultura şi aquacultura bio, promovate printr-un proiect transfrontalier cu Ungaria Apicultura şi aquacultura ecologice au fost promovate în cadrul unui seminar care a avut loc vineri, la Sânnicolau Mare, şi care face parte din proiectul transfrontalier româno-ungar intitulat 'Bio-agricultura, păstrarea culturilor în comunităţile din zonele specializate în obţinerea de produse agricole...
Arad: Peste 110 firme participă la ediţia a XXI-a a Târgului AR - MEDICA Peste 110 firme reprezentând producători, importatori şi distribuitori din România, Ungaria, Cehia ?i Italia sunt prezente cu standuri în cadrul ediţiei a XXI-a a Târgului AR-MEDICA, eveniment internaţional găzduit în perioada 6 - 8 noiembrie, de Complexul Expo Arad Internaţional.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 30 MAI - 5 IUNIE - ECONOMIC Marşul de protest al sindicaliştilor din Educaţie, determinat de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, dar şi protestele de la Palatul Cotroceni ale sindicatelor afiliate la BNS, avaria în reţeaua de electricitate, care a afectat judeţele Argeş şi Vâlcea şi raportul Consiliului concurenţei...
Timiş: Doctoranzi şi postdoctoranzi ai USAMVB, participanţi la un proiect naţional de cercetare cu fonduri europene Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB) a încheiat, luni, proiectul intitulat 'Programe doctorale şi postdoctorale pentru promovarea excelenţei în cercetare, dezvoltare şi inovare în domeniile prioritare - agronomic şi medical veterinar, ale societăţii bazate pe...