Cele mai citite
 


Covasna: Farmaciştii condiţionează semnarea contractelor pe programele de sănătate de plata restanţelor
vineri, 17 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Farmaciştii din judeţul Covasna condiţionează semnarea contractelor cu Casa de Asigurări de Sănătate de achitarea datoriilor pentru medicamentele eliberate anul trecut pe programele naţionale de sănătate.
Conducerea Colegiului Farmaciştilor Covasna a depus, joi, un memoriu la Prefectură, pentru a fi transmis Guvernului, prin care solicită plata sau recunoaşterea ca arierate a facturilor emise în 2010 pentru programele naţionale de sănătate, precum şi suplimentarea bugetului pentru acest an.
Preşedintele Colegiului Farmaciştilor Covasna, Nagy Andras, a declarat pentru AGERPRES că, numai la nivelul judeţului, valoarea datoriilor pentru medicamente eliberate bolnavilor cronici cuprinşi în programele de sănătate se cifrează la 1,1 milioane de euro.
"Bugetul e pe terminate şi deci noi semnăm contracte pe buget inexistent. Aşadar iarăşi vom ajunge în situaţia din 2010, ca pe contractele semnate să fim obligaţi să eliberăm medicamente care nu vor fi decontate. Dacă nu ni se acceptă datoriile din 2010 pe programele de sănătate şi nu se suplimentează bugetul pe 2011 nu vom semna contractele pe această categorie de medicamente", a declarat Nagy Andras, adăugând că, în cazul în care se va ajunge la întreruperea tratamentelor bolnavilor cronici, cei vinovaţi nu vor fi farmaciştii, ci Casa de Asigurări de Sănătate care refuză finanţarea.
În ceea ce priveşte datoriile către farmacii pentru medicamentele gratuite şi compensate, Nagy Andras a precizat că la nivelul judeţului Covasna valoarea acestora depăşeşte cu şapte milioane de lei sumele scadente, dar cu toate acestea farmaciile vor semna contractele cu Casa de Sănătate întrucât există perspective ca bugetul să fie suplimentat la acest capitol. AGERPRES/ (A - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Farmaciile ameninţă că vor sista eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate Sfântu Gheorghe, 25 ian /Agerpres/ - Farmaciştii din judeţul Covasna ameninţă că vor sista eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate începând de luna viitoare, dacă nu vor primi banii pentru reţetele onorate.
Covasna: Plafonul alocat medicamentelor a fost epuizat, farmaciştii vor sista eliberarea acestora Plafonul alocat medicamentelor gratuite şi compensate, precum şi cel destinat bolnavilor cuprinşi în programele naţionale de sănătate a fost epuizat în judeţul Covasna, iar farmaciştii sunt decişi să sisteze eliberarea acestora începând cu data de 1 august.
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.
Covasna: Farmaciştii reiau eliberarea medicamentelor pentru diabetici Farmaciile din judeţul Covasna vor relua eliberarea medicamentelor pentru bolnavii de diabet cuprinşi în Programul Naţional de Sănătate, sistată luna trecută ca urmare a depăşirii plafonului alocat.
Covasna: Spitalele nu vor semna contractele cu CAS dacă nu se reevaluează finanţarea, spune liderul Sanitas Preşedintele Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, afirmă că majoritatea spitalelor din judeţ nu vor semna contractele cu Casa de asigurări de Sănătate (CAS) până când finanţarea acestora nu va fi evaluată corect.
Covasna: Spitalele au semnat contractele de finanţare la nivele comparabile cu 2013 Spitalele din judeţul Covasna au semnat, marţi, contractele de finanţare cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), în urma negocierilor obţinând sume apropiate celor de anul trecut.