Cele mai citite
 


Guvernul britanic va interzice transplanturile private de organe de la donatori decedaţi
vineri, 31 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Londra, 31 iul /Agerpres/ - Guvernul britanic şi-a anunţat vineri intenţia de a interzice transplanturile private de organe de la donatori decedaţi, după ce un raport a evidenţiat numeroase cazuri în care pacienţi străini au beneficiat de astfel de transplanturi în schimbul unor sume de bani, informează Associated Press şi Reuters.

Raportul recomandă ca organele donate în interiorul Serviciului de sănătate naţional /NHS/ să rămână în cadrul sistemului public de sănătate.

Raportul a fost comandat de guvern după o adevărată furtună în presă, care a scris despre cazurile unor pacienţi străini care au primit organe de la donatori din NHS, în schimbul unor sume de bani. În ultimii doi ani, aproximativ 50 de cetăţeni străini, mai ales greci şi ciprioţi, au primit transplant de ficat de la britanici decedaţi, majoritatea operaţiilor fiind realizate la Londra.

Foarte puţini britanici au apelat la transplanturi private, aşa încât, în practică, noile reglementări vor opri pacienţi străini să vină în Marea Britanie în acest scop.

Cetăţenii Uniunii Europene vor avea în continuare dreptul la transplanturi finanţate public, în anumite condiţii ce urmează a fi precizate.

Interdicţia nu se va aplica transplanturilor de organe de la pacienţi vii /cum ar fi cele de rinichi/, care vor putea fi realizate privat, însă fără implicarea unei sume de bani.

Guvernul britanic a acceptat recomandările raportului, interdicţia putând intra în vigoare din luna octombrie.

În Marea Britanie aproape 8.000 persoane aşteaptă pentru un transplant de organ. Anul trecut, un număr record de 3.504 pacienţi au beneficiat de un transplant, însă alţi 1.000 au murit în timp ce se aflau pe lista de aşteptare.AGERPRES/(Irina Cristea)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Primul transplant de cornee artificială din ţară Dr. Norbert Czumbel a efectuat joi, la Clinica privată de oftalmologie din Oradea, în premieră naţională, un transplant de cornee artificială la un pacient în vârstă de 51 de ani, folosind cornee AlphaCor, elaborată pentru înlocuirea corneei sacrificate sau grav bolnave.
Cluj: Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal şi Agenţia Naţională de Transplant, reclamate la Parchet Preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie "Claudia Safta", Emanuel Ungureanu a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că a depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj o plângere împotriva Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR), condus de prof. univ. dr. Mihai...
Parlamentul japonez autorizează donaţiile de organe pentru copii Tokyo, 13 iul /Agepres/ - Parlamentul japonez a adoptat definitiv luni un amendament care autorizează donaţiile de organe pentru copiii mai mici de 15 ani, donaţii care erau până acum interzise de lege, relatează AFP
O clinică privată din Târgu Mureş a început intervenţiile pe cord deschis Centrul Medical Nova Vita a anunţat, vineri, într-un comunicat de presă, că a reuşit, în premieră pentru o clinică privată din Târgu Mureş, să realizeze o serie de intervenţii pe cord deschis, în cadrul departamentului de chirurgie cardiovasculară recent înfiinţat sub coordonarea doctorului Suciu Horaţiu...
Transplant renal între soţi, realizat cu succes la Centrul de Chirurgie Urologică, Dializă şi Transplant Renal Fundeni O echipă de specialişti de la Centrul de Chirurgie Urologică, Dializă şi Transplant Renal Fundeni, condusă de prof. univ. dr. Ioanel Sinescu a efectuat, săptămâna trecută, un transplant renal între soţi.
Transplant de ligament încrucişat cu fixare prin metoda Press-fit, în premieră naţională la Târgu Mureş Profesorul universitar doctor Tiberiu Băţagă, medic primar ortoped în cadrul spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, împreună cu profesorul doctor Andrei Nica, consilier la Autoritatea Naţională de transplant şi responsabilul băncii de ţesut a spitalului Clinic Colentina din Bucureşti...