Cele mai citite
 


Cristian Irimie (MS) consideră că reforma sanitară este pe drumul bun
vineri, 17 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii şi-a îndeplinit obiectivele asumate în ultimul an cu privire la procesul de descentralizare şi la măsurile de organizare a sistemului spitalicesc, a declarat joi secretarul de stat Cristian Irimie, într-o conferinţă de presă susţinută alături de membri ai conducerii PDL Teleorman.
În opinia sa, pentru prima dată, "după un proces dificil", s-au stabilit "reguli clare" pentru finanţarea spitalelor care au trecut prin clasificarea pe criterii de competenţă.
"Pe lângă faptul că am stabilit reguli clare de finanţare, care au fost acceptate şi de Casa Naţională de Sănătate, clasificarea spitalelor înseamnă şi majorarea cu 500 de milioane de lei a bugetului lor, la rectificarea bugetară pe acest an, pentru acoperirea necesarului conform categoriilor", a afirmat Cristian Irimie.
Potrivit acestuia, spitalele care până la 31 decembrie nu-şi realizează planul de conformare cerut vor fi declasificate.
Reprezentantul Ministerului Sănătăţii consideră că prin descentralizarea sistemului sanitar un rol important revine administraţiilor publice locale, care trebuie să contribuie cu surse financiare din bugetul propriu.
"Dintr-o analiză, am constatat că în Teleorman contribuţia autorităţilor locale pe cap de locuitor a fost de 0,7 lei în anul 2009, de 1,6 lei în 2010 şi de 0,5 lei în 2011. (...) La Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Alexandria, încadrat la categoria a III-a, nu s-a dat niciun leu în anii 2010 şi 2011", a spus secretarul de stat.
În ceea ce priveşte exodul medicilor peste hotarele ţării, Cristian Irimie a precizat că aceasta este "o problemă globală", prin intrarea României în Uniunea Europeană deschizându-se piaţa muncii.
Dacă Ministerul Sănătăţii a luat mai multe măsuri care vizează mai ales sprijinirea medicilor rezidenţi, în opinia secretarului de stat un rol deosebit revine autorităţilor locale pentru asigurarea de locuinţe şi a unor condiţii cât mai bune de lucru specialiştilor din unităţile sanitare. AGERPRES/ (AS - Ştefan Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Secţia de terapie intensivă a spitalului din Alexandria primeşte finanţare din partea Ministerului Sănătăţii Secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alexandria primeşte finanţare din partea Ministerului Sănătăţii, a declarat miercuri directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Teleorman, Mioara Comana, într-o conferinţă de presă, la Alexandria.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti Examen de Rezidenţiat la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' din Bucureşti
Raed Arafat: Spitalele primesc finanţare suplimentară şi pacienţii nu mai trebuie obligaţi să cumpere medicamente Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat a declarat, miercuri, la Constanţa, că 54 de spitale din ţară considerate strategice primesc începând cu luna în curs o finanţare suplimentară astfel încât pacienţii să nu mai fie obligaţi să îşi cumpere medicamentele necesare.
Reprezentanţii sistemului public de urgenţă nu susţin noul proiect legislativ privind reforma din sănătate Reprezentanţii unităţilor Unităţilor de Primiri Urgenţe, ai UPU-SMURD, Centrelor Primiri Urgenţe, Serviciilor de Ambulanţe Judeţene şi SABIF au dezbătut în cadrul unei întâlniri propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi punctul de vedere al ...
Teleorman: Reforma din sistemul de sănătate publică, tema unei dezbateri interjudeţene la Alexandria Reforma din sistemul de sănătate publică constituie subiectul unei ample dezbateri care va avea loc luni, 26 august, sub egida Ministerului Sănătăţii în municipiul Alexandria, invitaţi fiind reprezentanţi ai structurilor din acest domeniu din judeţele Teleorman, Giurgiu, Argeş, Prahova, Călăraşi, Dâmboviţa...