Cele mai citite
 


Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 demarează un program de voluntariat
vineri, 17 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cei care sunt interesaţi să lucreze voluntari în cadrul poliţiei locale se pot înscrie la voluntariatul organizat de Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 şi, astfel, pot participa la activităţile specifice ale unui agent, în conformitate cu Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea activităţii de voluntariat.
Potrivit unui comunicat al Primăriei Sector 6 transmis joi AGERPRES, voluntariatul se va desfăşura pe baza unui contract încheiat în formă scrisă între Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6, ca organizaţie gazdă, şi voluntar, în condiţii de libertate contractuală a părţilor şi cu respectarea prevederilor Legii nr. 195/2001 - legea voluntariatului.
Poate fi voluntar orice persoană cu vârsta minimă de 18 ani împliniţi, care consimte benevol să acţioneze voluntar, are cetăţenia română şi domiciliul în România, cu preponderenţă pe raza teritorială a sectorului 6 al municipiului Bucureşti, cunoaşte limba română, scris şi vorbit, are capacitate deplină de exerciţiu. De asemenea, pentru a participa la acţiune, cei interesaţi trebuie să aibă o stare de sănătate corespunzătoare, atestată pe bază de examen medical de specialitate, să nu fi fost condamnaţi pentru infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea şi să aibă un comportament civilizat.
Scopul principal al activităţii de voluntariat îl reprezintă asigurarea transparenţei activităţii poliţiei locale, precum şi informarea cetăţenilor cu privire la actele normative şi procedurile legale aplicabile pe raza sectorului 6, creşterea spiritului civic al acestora.
Stagiile comunitare de voluntariat pentru tineri, în funcţie de durata prevăzută, se diferenţiază în stagii pe termen lung, cu durata între trei luni şi un an, şi stagii pe termen scurt, cu durata între trei săptămâni şi trei luni.
Selecţia şi recrutarea voluntarilor se va face în urma unui interviu, având la bază cererea scrisă a voluntarilor şi documentele care să ateste îndeplinirea cerinţelor menţionate.
Toţi cei care sunt interesaţi să desfăşoare activitatea de voluntariat se pot înscrie la sediul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6, de pe şoseaua Orhideelor nr. 2D, tel: 021.413.16.62. AGERPRES/(AS - Cristina Tatu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Percheziţii DIICOT la traficanţi de etnobotanice Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Covasna împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat, luni, cinci percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în localităţile Voluntari (Ilfov) şi Crevedia (Dâmboviţa), în cadrul unei acţiuni de destructurare a unei grupări specializate în operaţiuni ilegale...
Manifestări dedicate Zilei Naţionale în mai multe municipii reşedinţe de judeţ din ţară - grupaj Ceremonii de omagiere a eroilor, parade militare şi alte manifestări au fost organizate de autorităţile locale în mai multe municipii reşedinţă de judeţ din ţară, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României.
'Şcoala Altfel' - de la vizitele în universităţi şi săli de lectură, la cele în centre sociale şi penitenciare Elevii şi dascălii din Bucureşti sunt implicaţi în această săptămână în activităţi nonformale menite a le valorifica talentele, preocupările extraşcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse şi interesante, programul Ministerului Educaţiei Naţionale "Şcoala Altfel" desfăşurându-se în acest an sub...
Romanian Rescue Association şi-a mutat cartierul general în Galaţi Romanian Rescue Association (RRA), primul corp de salvatori voluntari din România, şi-a mutat cartierul general în Galaţi, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu.
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA Hisham Tageldin Mohamed Osman, medic sudanez în Bulzeştiul lui Marin Sorescu Hisham Tageldin Mohamed Osman are 43 de ani, este din Sudan şi este medic de familie în satul Frăţila, care aparţine de comuna lui Marin Sorescu, Bulzeşti (Dolj). Medicul sudanez, cu nume prea dificil pentru oamenii din Bulzeşti care îl sună în permanenţă pentru probleme de sănătate, a ajuns să lucreze...
Test pentru determinarea riscului de suicid Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Un studiu - pilot pentru determinarea riscului de suicid în rândul elevilor a fost introdus în unităţile de învăţământ din Capitală.