Cele mai citite
 


Franţa: 20.000 de copii, sub observaţie timp de 20 de ani pentru a le înţelege dezvoltarea
vineri, 17 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Alergologie si Imunologie
 

Un număr de 20.000 de copii participă la un studiu inedit în Franţa referitor la impactul mediului asupra evoluţiei lor: timp de 20 de ani, se va şti ce mănâncă, respiră, dacă dezvoltă alergii sau dacă învaţă bine la şcoală, semnalează joi AFP.

Adele Grosset, în vârstă de 30 de ani, mamă a unui băieţel de două luni şi zece zile, a fost recrutată în una dintre cele 342 de maternităţi din Franţa alese pentru acest experiment şi a acceptat, ca alte 2.800 femei.

Ea invocă dorinţa de a participa la o 'acţiune cetăţenească' şi faptul că-şi pune întrebări cu privire la impactul telefoanelor portabile sau al prafului asupra sănătăţii copilului ei.

Experienţa, care o angajează în principiu pentru 20 de ani, 'pare constrângătoare, dar numai într-o oarecare măsură', explică ea.

La maternitate se recoltează puţină urină şi lapte de la mame, precum şi sânge din cordonul ombilical al bebeluşului şi puţin din primele sale materii fecale.

După două luni, mamele trebuie să răspundă unui lung chestionar privind obiceiurile lor, condiţiile lor de viaţă până la calitatea parchetului şi a zugrăvelii.

Ancheta se va repeta anual până când copilul va împlini vârsta de trei ani, când este programată o vizită la domiciliu, cu un mic test de dezvoltare pe calculator pentru copil.

Către vârsta de 7 sau 8 ani, va fi propus un test medical cu examene ale funcţiei respiratorii. În paralel se vor efectua evaluări şcolare.

Apoi, 'copilul va putea fi întrebat în mod direct despre cum se simte la şcoală, despre relaţiile cu prietenii şi va avea loc, probabil, un examen medical la pubertate', explică Marie Aline Charles, medic epidemiolog care conduce studiul.

Potrivit acesteia, unul dintre principalele obiective ale studiului este de a 'vedea influenţa anumitor poluanţi, precum fenolii, ftalaţii, pesticidele, asupra copilului'.

Totuşi, nu se pune problema de a aştepta 20 de ani pentru a cunoaşte rezultatele studiului. Primele rezultate ar putea veni destul de repede şi se referă la impactul 'variaţiilor de greutate ale mamei înainte de sarcină asupra creşterii fătului', potrivit medicului Marie Aline Charles.

Al doilea 'val' de copii va fi recrutat între 27 iunie şi 4 iulie, apoi se va continua până se va ajunge la un total de 20.000 de copii.AGERPRES/(Pepa Siţa)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sarcina dupa varsta de 40 de ani Conform statisticilor multe femei intarzie din ce in ce mai mult sa devina mame, fie din cauza carierei, pentru ca nu gasesc partenerul potrivit sau vor sa creeze un context cat mai potrivit inainte nasterii unui copil, ajungand astfel sa devina mame chiar si la 40 de ani.
Expunerea la parabeni perturbă dezvoltarea nou-născuţilor băieţi Un studiu recent a relevat faptul că expunerea la unele tipuri de fenoli în perioada sarcinii poate afecta dezvoltarea copilului în uter şi în cursul primilor ani de viaţă, informează joi site-ul pourquoidocteur.fr.
Poluarea aerului duce la naşterea unor bebeluşi cu greutate mai mică (studiu) Femeile însărcinate expuse la aer poluat în ultimele săptămâni de sarcină par a naşte copii cu greutate mai mică, se arată într-un studiu publicat marţi în revista americană Environmental Health Perspectives şi preluat de AFP.
Sarcina, real risc de depresie pentru...taţi (studiu) Este binecunoscută depresia postnatală la mame, dar există şi una care îi afectează pe taţi. Aceasta din urmă începe să fie tot mai mult luată în considerare de cercetători, care subliniază că şi taţii au nevoie de sprijin, relatează passionsante.be.
Dieta, activităţile fizice şi alăptarea copilului ajută mămicile să slăbească Multe femei continuă după ce nasc să păstreze câteva kilograme în plus, acumulate în perioada în care au fost însărcinate. Pierderea surplusului de kilograme de după sarcină este legată de trei puncte importante a căror relevanţă începe chiar dinainte de a da naştere: kilogramele câştigate în timpul...
VIRUSUL ZIKA O femeie dintr-o sută contaminată la începutul sarcinii riscă să aibă un copil cu microcefalie O femeie contaminată cu virusul Zika în primul trimestru al sarcinii prezintă un risc de 1% să aibă un copil cu microcefalie, gravă malformaţie a capului, adică de 50 de ori mai mult decât în mod normal, se arată într-un studiu realizat de Institutul Pasteur, primul care cuantifică acest risc. "Primul...