Cele mai citite
 


Franţa: tulpina E.coli din hamburgeri 'nu este aceeaşi' cu cea din Germania
vineri, 17 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile sanitare franceze au declarat joi că au 'certitudinea' că bacteria E.coli aflată la originea spitalizării a şapte copii în nordul Franţei nu este 'aceeaşi tulpină' ca cea care a provocat o epidemie în Germania, transmite France Presse.
'Avem certitudinea că nu este aceeaşi tulpină cu cea din germenii din Germania', a declarat Daniel Lenoir, director general al Agenţiei Regionale de Sănătate într-o conferinţă de presă la Lille /nord/.

Şapte copii au fost spitalizaţi până joi la Lille, victime ale unei grave intoxicaţii alimentare legată de o variantă rară a bacteriei E.coli, după ce au consumat hamburgeri din carne provenind din Germania, Belgia şi Olanda. Este vorba despre hamburgerii congelaţi marca
'Steaks Country', vânduţi în magazinele Lidl, gigant german din domeniul supermarketurilor de tip discount.

AFP aminteşte că epidemia provocată de o tulpină a bacteriei E.coli, ce a făcut recent 37 de morţi în Germania şi un mort în Suedia, îşi are originea în seminţe germinate produse în Germania.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un lot de seminţe de schinduf din Egipt, legătura între epidemiile de E.coli din Franţa şi Germania (EFSA) Un lot de seminţe de schinduf importate din Egipt în 2009 pare a fi legătura 'cea mai probabilă' între intoxicările cu bacteria E.coli din Franţa şi Germania, a anunţat marţi Agenţia europeană pentru securitate alimentară (EFSA), citată de Reuters şi AFP.
E.coli: seminţele de fenugreek importate din Egipt au jucat un rol în intoxicaţie Seminţele de fenugreek importate din Egipt în Franţa şi Germania în 2009 şi 2010 au jucat un rol în intoxicaţia cu bacteria E.coli ce a făcut cel puţin 48 de morţi în Europa, a declarat miercuri Agenţia Europeană pentru Siguranţă Alimentară EFSA, transmit AP şi AFP.
Epidemia E.coli: Bilanţul persoanelor decedate a ajuns la 50 Bilanţul epidemiei provocate de bacteria Ecoli enterohemoragică (Eceh) a ajuns la 50 de morţi, dintre care 48 în Germania, după decesul unei septuagenare germane şi al unei alte persoane în Statele Unite, conform informaţiilor oferite de autorităţile germane şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)...
Bacteria E.coli îi îngenunchează pe agricultori O bacterie mortală, din cauza căreia au murit deja 16 persoane, 15 dintre care în Germania, a tăiat apetitul consumatorilor pentru crudităţi, generând dificultăţi pentru agricultorii din întreaga Europă, comentează miercuri AFP.
Bacteria E.coli: cazuri raportate în 12 ţări, potrivit OMS Douăsprezece ţări au raportat cazuri de contaminare cu bacteria E.coli enterohemoragică care a provocat până în prezent moartea a 18 persoane, majoritatea în Germania, a anunţat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, relatează AFP.
Bacteria E.coli în Franţa: Carnea nu este din Belgia (agenţie sanitară) Carnea contaminată cu o tulpină de E.coli, care a trimis şapte copii în spital la Lille (nordul Franţei) nu este din Belgia, a anunţat joi Agenţia federală belgiană pentru Securitatea Lanţului Alimentar (AFSCA), transmite AFP.