Cele mai citite
 


Gabrielle Giffords a fost externată din spital, după atacul din ianuarie
vineri, 17 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Democrata americană Gabrielle Giffords, grav rănită la cap în ianuarie într-un atac produs în faţa unui supermarket din Tucson /Arizona/, a fost externată după ce starea sa de sănătate s-a îmbunătăţit suficient pentru a continua tratamentul în afara spitalului, a informat miercuri BBC.
Potrivit dr. Gerard Francisco, de la spitalul Memorial Hermann din Houston /Texas/, starea dnei Giffords s-a îmbunătăţit semnificativ de la internarea sa, în urmă cu cinci luni.

'Suntem foarte fericiţi că /dna Giffords/ a ajuns la următoarea etapă a reabilitării şi poate începe tratamentul în afara spitalului. Nu avem nicio îndoială că va continua să facă progrese semnificative în direcţia recuperării', a spus acesta.

Giffords se va întoarce în casa sa din Texas împreună cu soţul ei, astronautul Mark Kelly.

Luna trecută, politicienei i-a fost înlocuită o porţiune din craniu cu un implant ceramic şi va purta permanent în craniu un dispozitiv pentru drenarea fluidelor.

Duminică, asistenţii săi au publicat primele fotografii după atac, în care Gabrielle Giffords zâmbeşte şi pare să privească clar. Într-un interviu publicat săptămâna trecută de cotidianul local The Arizona Republic, şefa sa de cabinet Pia Carusone afirmă totuşi că Giffords încă nu şi-a redobândit complet capacitatea de vorbire.

Reprezentant democrat din Arizona, Gabrielle Giffords, în vârstă de 41 de ani, a fost la 8 ianuarie ţinta unui atentat în care un individ înarmat a ucis şase persoane şi a rănit alte 13 în faţa unui supermarket din localitatea Tucson. La sfârşitul lunii mai, un judecător federal a decis că autorul atacului armat, Jared Loughner, nu este apt din punct mental să fie judecat pentru acuzaţiile ce i se aduc. Judecătorul districtual Larry Burns a decis că Loughner, de 22 de ani, descris de avocaţii săi ca 'grav bolnav psihic', este incapabil să înţeleagă procedurile împotriva sa.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un bolnav psihic înarmat a luat patru ostatici într-o închisoare belgiană Un deţinut în secţiunea psihiatrică a închisorii din Namur /în sudul Belgiei/ a stârnit panică în penitenciar joi când a luat ostatice patru persoane ameninţându-le cu un cuţit şi a ucis un codeţinut care refuzase să-i acorde asistenţă, a indicat parchetul local, citat de AFP.
Un implant pe creier s-ar putea dovedi salvator în războiul împotriva obezităţii Creierul nu pare cel mai evident loc unde ar trebui căutate soluţii de tratament împotriva obezităţii, însă conform unui grup de oameni de ştiinţă, implantarea unui dispozitiv care să stimuleze o anumită regiune cerebrală poate stopa tendinţa de a mânca prea mult, informează LiveScience.com.
Transplantul de cord la primul pacient român cu implant de inimă artificială, finalizat cu succes la Târgu Mureş Operaţia de transplantare a unui cord primului pacient român care a avut implantat un dispozitiv de reglare a debitului cardiac a decurs normal, intervenţia durând aproximativ cinci ore, a declarat joi şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi...
UPDATE Transplantul de cord la primul pacient român cu implant de inimă artificială, finalizat cu succes la Târgu Mureş Operaţia de transplantare a unui cord primului pacient român care a avut implantat un dispozitiv de reglare a debitului cardiac a decurs normal, intervenţia durând aproximativ cinci ore, a declarat joi şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi...
Implant de insule pancreatice artificiale - o alternativă terapeutică în premieră pentru diabetici Primul implant de insule pancreatice artificiale a avut loc la Dresda în Germania la trei pacienţi, şi urmează să se realizeze şi în România, la alţi trei pacienţi, a declarat prof. dr. Irinel Popescu, preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale, cu prilejul Simpozionului Secţiunii Române a International...
Implant realizat prin printare 3D pentru a înlocui 75% din craniul unui pacient Tehnologia de printare 3D permite realizarea unei complicate intervenţii chirurgicale pentru înlocuirea a 75% din craniul unui pacient, conform LiveScience.com.