Cele mai citite
 


Gripa A face a şasea victimă în Spania, unde s-au înregistrat peste 1.800 de cazuri de infecţie
luni, 27 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Madrid, 27 iul /Agerpres/ - Un bărbat de 53 de ani a murit în Valencia în urma infectării cu virusul gripei A, informează luni un comunicat al Ministerului spaniol al Sănătăţii, care precizează că acesta suferea de afecţiuni precedente

Potrivit sursei citate, în Spania există în prezent 1.806 cazuri de infecţie cu virusul gripei A (H1N1).

Ministrul spaniol al Sănătăţii, Trinidad Jimenez, declara anterior că încă nu se cunosc grupele de persoane care ar putea fi cel mai afectate de gripa A, însă afecţiunile anterioare ale pacienţilor pot complica procesul de vindecare. Luni, cotidianul El Mundo prelua tot declaraţiile acesteia, susţinând că autorităţile sanitare spaniole se aşteaptă la un grad ridicat de contagiere cu gripa A şi se pregătesc pentru cazul în care virusul va deveni mai agresiv.

Prima victimă a gripei A în Spania a fost marocana Dalila, care era însărcinată şi a murit în Madrid. În 9 iulie, un bărbat de 41 de ani care suferea de afecţiuni cronice a decedat în spitalul clinic Doctor Negrin din Gran Canaria. A treia victimă a gripei A a fost o nigeriană de 33 de ani, în urma unor complicaţii derivate din infectarea cu acest virus, care însă nu suferea de alte afecţiuni.

Un bărbat de 71 de ani a murit în Madrid după o acutizare a afecţiunii bronho-pulmonare de care suferea şi în urma complicaţiilor respiratorii derivate din infectarea cu virusul noii gripe. Al cincilea deces cauzat de gripa A a fost înregistrat în Alicante, unde un algerian de 45 de ani a murit în ambulanţă în urma unor afecţiuni renale grave. AGERPRES/(Ruxandra Constantinescu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
OMS va cerceta dacă virusul noii gripe 'a scăpat' din laborator Madrid, 21 mai /Agerpres/ - Cercetătorul australian Adrian Gibbs a asigurat că noul virus gripal A/H1N1 ar fi fost dezvoltat în laborator şi că ar fi scăpat de aici dintr-o ”eroare umană”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că oamenii săi de ştiinţă vor investiga teza expertului australian...
Primul deces cauzat de gripa porcină în Olanda (oficial) Haga, 4 aug /Agerpres/ - Un adolescent de 17 ani a murit în noaptea de luni spre marţi în Olanda în urma contaminării cu virusul gripei porcine A(H1N1), devenind primul caz de deces înregistrat în această ţară, a anunţat marţi Institutul olandez pentru Sănătate şi Mediu (RIVM), informează AFP.
Al 2-lea deces de gripă porcină în Israel Tel Aviv, 3 aug /Agerpres/ - Israelul a înregistrat duminică un al doilea caz mortal de gripă porcină, o femeie arabă în vârstă de 24 de ani decedată în nordul ţării, a anunţat duminică seară Ministerul Sănătăţii.
Africa de Sud: Primul deces cauzat de gripa porcină Pretoria, 3 aug /Agerpres/ - Un student de 22 de ani din Africa de Sud a murit în urma contractării virusului gripal A /H1N1/, acesta fiind primul deces din cauza gripei porcine din această ţară, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului sud-african al Sănătăţii, Fidel Hadebe, relatează AFP...
Măsuri pentru prevenirea gripei porcine Giurgiu, 19 mai /Agerpres/ - Toate cazurile de infecţii respiratorii sau gripă umană sunt raportate zilnic la Autoritatea de Sănătate Publică Giurgiu pentru a avea un tablou exact al eventualelor situaţii de îmbolnăvire cu noul virus al gripei porcine.