Cele mai citite
 


Galaţi: Proiect de peste patru milioane de lei pentru persoane vârstnice
vineri, 17 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Municipalitatea gălăţeană a lansat, joi, proiectul 'Modernizare Centru multifuncţional de servicii socio-medicale pentru persoane vârstnice', finanţat prin Programului Operaţional Regional 2007 - 2013, cu o valoare totală de peste patru milioane de lei, a declarat joi, pentru AGERPRES, managerul public al Primăriei Galaţi, Nicoleta Manole.
Potrivit acestuia, prin proiect, a cărui perioadă de implementare este de 24 de luni, se urmăreşte reabilitarea şi modernizarea a două corpuri de clădire, beneficiari direcţi ai proiectului fiind 252 de persoane cu vârsta minimă de 60 de ani, dintre care 102 care beneficiază de servicii sociale în momentul de faţă, la care se vor adăuga 150 de viitori beneficiari.
După implementarea proiectului, atât la sediul centrului, cât şi la domiciliul vârstnicului vor fi prestate servicii sociale şi socio-medicale cum ar fi consiliere juridică, consiliere psihologică, consiliere socială, servicii de kinetoterapie, servicii de masaj, servicii de informare, comunicare, socializare, recreere, terapie ocupaţională pentru vârstnici, art terapie şi meloterapie, servicii de asistenţă medicală şi monitorizare generală pentru recuperare.
De asemenea, vor fi asigurate servicii de îngrijire şi asistenţă socio-medicală a persoanei vârstnice la domiciliu incluzând şi servicii de spălătorie şi călcătorie la sediul instituţiei pentru 50 vârstnici, precum şi servicii de monitorizare virtuală a stării vârstnicului prin introducerea ,,Asistentului virtual' la domiciliu pentru 40 dintre cazurile de vârstnici asistaţi. AGERPRES/(AS - Dan Paic)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Bani europeni pentru un centru de terapie destinat copiilor cu autism Copiii cu autism vor putea beneficia, la Galaţi, de un modern centru de recuperare, prin implementarea unui proiect cu finanţare europeană în valoare de peste trei milioane lei, a anunţat, luni, managerul de proiect, Viorica Palade.
Un nou centru de servicii de asistenţă socială pentru vârstnici va fi inaugurat joi în sectorul 2 Tratamente de recuperare medicală, consiliere psihologică, cursuri de limbi străine şi multe alte servicii le vor fi puse la dispoziţie gratuit locuitorilor sectorului 2 în cel mai nou centru de recreere pentru vârstnici, care va fi deschis joi, în strada Valer Dumitrescu nr. 33.
Caraş-Severin: CJ reabilitează Centrul pentru persoane cu dizabilităţi de la Oraviţa Proiectul 'Reabilitare Centrul pentru persoane cu dizabilităţi Oraviţa', derulat prin 'Programul Operaţional Regional 2007 - 2013 - Îmbunătăţirea Infrastructurii sociale', a fost finalizat luni, cu ocazia marcării Zilei Internaţionale a Persoanelor cu dizabilităţi. Valoarea proiectului derulat la Oraviţa...
Galaţi: Investiţie de aproape trei milioane lei pentru bătrânii dezavantajaţi socio-medical Galaţi, 21dec /Agerpres/- Un număr de 113 bătrâni, din Galaţi, dezavantajaţi socio-medical, beneficiază, începând de miercuri, de un centru multifuncţional de servicii sociale finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 - 2013, a declarat, pentru AGERPRES, managerul de proiect, Mihaela Paula...
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.
Galaţi: 30 de persoane cu Alzheimer vor fi tratate într-un nou centru medico-social Primăria Galaţi a finalizat marţi un centru medico-social destinat persoanelor bolnave de Alzheimer, un nou proiect cu finanţare europeană nerambursabilă, în domeniul serviciilor sociale, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES de biroul de presă al municipalităţii.