Cele mai citite
 


Grădina zoologică din Moscova a fost închisă din cauza ameninţării cu pestă porcină
vineri, 17 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Grădina zoologică din Moscova şi-a închis joi porţile în vederea efectuării unui control sanitar general pentru detectarea prezenţei pestei porcine la porcii din rasa Potamochoerus, după decesul suspect al unui exemplar, transmite Interfax.
'Având în vedere situaţia tensionată din Rusia în privinţa pestei porcine, am fost nevoiţi să aplicăm astfel de restricţii severe, în aşteptarea testelor de laborator', a declarat un reprezentant al Comisiei veterinare municipale din Moscova, indicând că rezultatele vor fi cel mai probabil disponibile în următoarele 24 de ore.

Comisia veterinară a recomandat direcţiei Grădinii zoologice din Moscova, precum şi altor instituţii să mute porcii în afara oraşului, în contextul în care în ultimele două săptămâni în regiunea Tver (170 km nord-vest de Moscova) au apărut trei focare de pestă porcină africană.

În capitala rusă, mai există porci şi la teatrul 'Colţişorul bunicului Durov' şi la Teatrul de Magie.

În ciuda anunţului privind închiderea Grădinei Zoologice, o sumedenie de oameni s-au strâns în faţa caselor de bilete, care însă nu s-au mai deschis, potrivit RIA Novosti.

Grădina Zoologică din Moscova, una din cele mai vechi din Europa, va rămâne cel mai probabil închisă şi pe parcursul zilei de vineri. Instituţia a fost înfiinţată la 31 ianuarie 1864 şi este situată chiar în centrul oraşului, ocupând circa 21,5 hectare; ea adăposteşte 8.000 de animale, fiind vizitată anual de peste 2 milioane de persoane.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Pesta porcină africană din Ucraina a alertat din nou autorităţile Prefectul judeţului Tulcea a solicitat, joi după-amiază, autorităţilor reprezentate în Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLBC) planuri de acţiune pentru prevenirea apariţiei unor focare de pestă porcină africană (PPA) pe teritoriul judeţului.
ARC:Primele două cazuri de pestă porcină africană din Republica Moldova,notificate la Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor Asociaţia Română a Cărnii (ARC) atrage atenţia, joi, asupra apariţiei primelor două focare de pestă porcină africană notificate de Republica Moldova la Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor (OIE).
Pesta porcină africană ameninţă estul Ucrainei Comitetul de Stat pentru Medicină Veterinară din Ucraina avertizează asupra riscului apariţiei pestei porcine africane - o boală mortală pentru porci, dar netransmisibilă la om - pe teritoriul ţării, ceea ce va afecta sectorul respectiv - a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, Ivan Bisiuk, pr...
Asociaţie: În România nu au fost declanşate verificările porcilor în gospodăriile populaţiei, în contextul riscului de pestă porcină africană Verificările la porci în gospodăriile populaţiei, în contextul riscului major de apariţie a pestei porcine africane, nu au fost declanşate încă în România, spun reprezentanţii Asociaţiei Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din România, care cer ca aceste acţiuni să demareze urgent...
Focar de pestă porcină, descoperit lângă Sankt-Petersburg Sankt-Petersburg /Rusia/, 9 ian /Agerpres/ - Un focar de pestă porcină africană - maladie mortală pentru porci, dar netransmisibilă omului - a fost descoperit în regiunea Leningrad /nord-vestul Rusiei/, unde se află oraşul Sankt-Petersburg, au indicat autorităţile sanitare ruseşti duminică, potrivit...
ANSVSA a reactualizat analiza de risc şi planul de contigenţă pentru pesta porcină africană Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a reactualizat, la recomandarea Comisiei Europene, analiza de risc şi planul de contingenţă pentru pesta porcină africană, noile variante fiind postate pe site-ul autorităţii.