Cele mai citite
 


Iaşi: Deputatul Tudor Ciuhodaru vrea negociatori profesionişti pentru situaţiile atipice
vineri, 17 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul PC Tudor Ciuhodaru vrea ca în fiecare secţie de poliţie să existe negociatori pentru situaţii atipice, precum suicidul, motiv pentru care săptămâna viitoare va iniţia un proiect legislativ.
Ciuhodaru a declarat joi presei că intenţia sa vine ca urmare a creşterii semnificative a numărului persoanelor care încearcă să se sinucidă, cei mai mulţi prin ingestia de substanţe toxice sau autoincendiere.
La nivelul Europei, susţine Ciuhodaru, sinuciderea constituie principala cauză de deces, adică 21% din totalul acestora şi, în acelaşi timp, reprezintă mai mult de zece ori rata leziunilor produse în războaie.
Acesta a mai precizat că România se situează în zona de risc mediu privind suicidul. Numărul de cazuri de sinucidere oscilează, geografic, între 7 şi 15%, zona cu cel mai mare număr de cazuri fiind Ardealul.
Conform medicului, în marile oraşe din Europa sau America există centre de criză, iar la nivel mondial există o organizaţie de prevenţie a sinuciderilor, numită BEFRIENDERS, deservite de un personal profesionist care deţine la perfecţie arta dialogului, mai ales cea de control a impulsului, cu potenţialii sinucigaşi.
"În România, tentativele de sinucidere devin spectacol public sau ştiri tabloidizate ce cresc riscul a noi tentative prin mimetism, şi asta în condiţiile în care nu există centre de criză sau un program naţional de prevenţie a suicidului. Este momentul ca aceşti 'negociatori pentru viaţă' să existe nu doar pentru infractori, ci şi pentru cei pentru care criza reprezintă un obstacol pe care nu-l pot depăşi singuri. În 2007, am propus crearea unui astfel de centru de criză şi la Iaşi, în clădirea noului Spital de Urgenţe din Copou, însă am fost refuzaţi sub diverse pretexte", a mai spus Ciuhodaru. AGERPRES/ (A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Deputatul Tudor Ciuhodaru vrea introducerea în şcoli a educaţiei pentru sănătate Dr. Tudor Ciuhodaru solicită Camerei Deputaţilor adoptarea proiectului legii privind obligativitatea educaţiei pentru sănătate în şcoli şi desfăşurarea acesteia în cadrul unui program naţional de sănătate.
Iaşi: Medicul Tudor Ciuhodaru reiterează solicitarea de a se deschide noul spital de urgenţe din Copou Deputatul Tudor Ciuhodaru susţine că singura soluţie pentru a nu se mai repeta situaţii precum plimbarea pacienţilor traumatizaţi, cu membre amputate, timp de nouă ore între spitalele Moldovei este deschiderea noului spital de urgenţe din Copou.
Iaşi: Deputatul Ciuhodaru vrea ca beţivii din trafic să plătească facturile de la spital şi poliţie Doctorul Tudor Ciuhodaru a depus la Camera Deputaţilor un proiect legislativ de modificare şi completare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, care vizează înăsprirea măsurilor referitoare la conducerea sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihotrope.
Iaşi: Deputatul Ciuhodaru vrea o rezolvare amiabilă în caz de malpraxis Deputatul Tudor Ciuhodaru va depune la Camera Deputaţilor un proiect de modificare şi completare a legii care vizează soluţionarea promptă a cazurilor de malpraxis prin posibilitatea rezolvării amiabile a prejudiciului cauzat de acte medicale între pacient, unitatea medicală şi societatea de asigurări...
Iaşi: Deputatul Ciuhodaru vrea introducerea pe cardul de asigurat a opţiunii de donare de organe Deputatul Tudor Ciuhodaru va depune, luni, un proiect legislativ de modificare a legii?privind îmbunătăţirea donării şi transplantului de organe,?în condiţiile creşterii numărului potenţialilor receptori şi a scăderii continue a numărului de potenţiali donatori, prin introducerea pe cardul de asigurat...
Deputatul Tudor Ciuhodaru solicită bani de la bugetul de stat pentru implementarea cardurilor de sănătate Iaşi, 29 mar /Agerpres/ - Deputatul conservator Tudor Ciuhodaru a depus, marţi, la Camera Deputaţilor, un proiect legislativ de modificare şi completare a Legii nr.95 din 2006, privind reforma în domeniul Sănătăţii, ce vizează asigurarea protecţiei  pacienţilor şi a medicinei de familie prin asigurarea...