Cele mai citite
 


Instanţa nu a admis arestarea preventivă a preşedintelui CJ Argeş, Constantin Nicolescu
vineri, 17 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tribunalul Argeş a respins, joi, solicitarea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de arestare preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, Constantin Nicolescu, pentru nerespectarea obligaţiei de a se prezenta la termenele de judecată.
Instanţa a admis motivele medicale invocate de avocaţii apărării pentru neprezentarea la unele termene şi a respins cererea de arestare preventivă a inculpatului, dispunând menţinerea măsurii obligării de a nu părăsi ţara pe toată durata procesului, la care se adaugă o serie de obligaţii conexe, printre care cea de a se prezenta la toate termenele de judecată.
Tribunalul Argeş a luat în discuţie nerespectarea de către Constantin Nicolescu a obligaţiilor conexe la sesizarea judecătorilor de la Curtea de Apel Piteşti, care au constatat, pe 8 iunie, că inculpatul a lipsit nejustificat la două termene de judecată.
Tribunalul Argeş a prelungit, pe 26 mai, măsura obligării de a nu părăsi ţara pe toată durata procesului în cazul lui Constantin Nicolescu, decizia fiind confirmată ulterior de Curtea de Apel Piteşti.
Pe durata măsurii obligării de a nu părăsi ţara, instanţa a instituit în sarcina inculpatului o serie de obligaţii conexe. Astfel, Constantin Nicolescu trebuie să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să se prezinte la unitatea de poliţie desemnată să asigure supravegherea, conform programului de supraveghere sau ori de câte ori este chemat, să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei de judecată, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme şi să nu ia legătura cu ceilalţi inculpaţi sau martori din dosar.
Procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DNA au dispus, pe 18 mai, trimiterea în judecată a preşedintelui CJ Argeş, Constantin Nicolescu, pentru mai multe fapte de corupţie şi fraudare de fonduri europene.
Constantin Nicolescu este acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual în legătură directă cu infracţiunea împotriva intereselor financiare ale CE, săvârşite în scopul de a ascunde comiterea sau în realizarea scopului urmărit printr-o asemenea infracţiune, luare de mită, toate în formă continuată, precum şi de instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în scopul obţinerii pentru altul a unui avantaj patrimonial.
În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Cornel Penescu, acţionar majoritar al SC PIC SA Piteşti, pentru dare de mită în formă continuată, precum şi Gheorghe Nicuţ, fost primar al municipiului Curtea de Argeş, Călin Ioan Andrei, primar al municipiului Câmpulung Muscel, şi Ion Ştefan, primar al comunei Budeasa, pentru fraudarea fondurilor europene.
De asemenea, au fost deferiţi justiţiei Florian Despan, director executiv al Direcţiei pentru Integrare Europeană şi Dezvoltare Regională din cadrul CJ Argeş, Ion Popa, primar al comunei Stâlpeni, Dobre Grigore, asociat şi administrator la SC ZEUS SA Piteşti, Ion Nicolae, reprezentant al aceleiaşi firme, Gheorghe Dumitrache şi Tudor Mircea, diriginţi de şantier.
Dosarul se află pe rolul Tribunalului Argeş, următorul termen pe fond fiind stabilit pentru data de 30 iunie. AGERPRES/(AS - George Onea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Argeş: Fostul şef al ANMDM Daniel Boda a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru corupţie Curtea de Apel Piteşti l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită pe fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM), Daniel Boda, judecat alături de alţi şapte inculpaţi într-un dosar instrumentat de Serviciul Teritorial Piteşti...
UPDATE Argeş: Preşedintele CJ Constantin Nicolescu s-a prezentat la sediul DNA Piteşti Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, Constantin Nicolescu, s-a prezentat marţi la sediul Serviciului Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), unde va fi audiat în noul dosar de corupţie în care este învinuit.
DNA: Reprezentantul unei firme, deferit justiţiei pentru că a dat mită unui director al SJU Argeş Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată a lui Adrian Stelian Pânzaru, reprezentant al SC Pansiprod Medical SRL, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită.
Argeş:Gheorghe Sârb, fost secretar general al MS, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru corupţie Gheorghe Sârb, fost secretar general al Ministerului Sănătăţii (MS), a fost condamnat marţi de Tribunalul Argeş la trei ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar instrumentat de Serviciul Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în care au mai fost inculpaţi fostul director executiv...
Doi medici psihiatri din Piteşti, trimişi în judecată pentru luare de mită Doi medici psihiatri din Piteşti, Valerian Azamfire şi Eli Morman, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului General pentru luare de mită, fiind acuzaţi că au cerut bani de la sute de pacienţi, în schimbul eliberării de documente medicale fictive pentru încadrarea în grad de invaliditate...
Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi, Vasile Astărăstoae, trimis în judecată de procurorii DNA Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi au dispus trimiterea în judecată a rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi (UMF Iaşi), Vasile Astărăstoae, manager de proiect şi preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor în cadrul procedurii de achiziţie a platformei...