Cele mai citite
 


Intoxicaţie cu hamburgeri: carnea infectată provine din Germania, Olanda şi Belgia
vineri, 17 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Compania franceză SEB, fabricantul hamburgerilor suspectaţi a fi la originea infecţiei alimentare cu o bacterie E. coli suferită de şase copii spitalizaţi la Lille, a anunţat joi că această carne folosită provine din Germania, dar şi din Belgia şi Olanda, conform publicaţiei Le Parisien.
Între timp cei 6 copii cu vârsta între 20 de luni şi 8 ani sunt în continuare spitalizaţi la Spitalul Universitar din Lille, însă toţi sunt în stare stabilă şi viaţa nu le este în pericol, conform medicilor.

"Starea lor rămâne gravă, însă nu mai este critică. Viaţa copiilor nu este în pericol", conform Agenţiei Regionale pentru Sănătate (ARS).

Conform medicilor care se ocupă de micuţi, trei dintre copii fac în continuare dializă, însă, de asemenea se precizează că viaţa nu le este în pericol.

ARS Nord/Pas-de-Calais a solicitat retragerea imediată de pe piaţă a loturilor de carne de hamburgeri marca "Steaks Country", ce erau vândute în magazinele Lidl în cutii de zece bucăţi de 100 g, având data limită de consum 10, 11 şi 12 mai 2012. Loturile respective au fost retrase joi de la vânzare

În hamburgeri au fost găsite urme ale unei tulpini rare de E.coli. La internare copii sufereau de diaree sangvinolentă. Totuşi, bacteria E.coli implicată n-ar avea nimic de-a face cu cea găsită în seminţele germinate din Germania, care a dus la moartea a 38 de persoane în Europa, potrivit AFP.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacteria E.coli în Franţa: Carnea nu este din Belgia (agenţie sanitară) Carnea contaminată cu o tulpină de E.coli, care a trimis şapte copii în spital la Lille (nordul Franţei) nu este din Belgia, a anunţat joi Agenţia federală belgiană pentru Securitatea Lanţului Alimentar (AFSCA), transmite AFP.
Carnea îngraşă (studiu) Consumul zilnic de carne duce, cu timpul, la creşterea greutăţii, arată un studiu ce va apărea în august în 'American Journal of Clinical Nutrition', menţionat de Le Figaro.
Suedia: carne importată din Olanda, retrasă după depistarea unei contaminări cu E.coli Autorităţile suedeze au decis luni să retragă de pe piaţă o mare cantitate de carne importată din Olanda şi folosită pentru producerea hamburgerilor şi kebabului, după ce mai multe eşantioane au avut rezultate pozitive la prezenţa bacteriei enterohemoragice E.coli, relatează agenţia de presă Xinhua.
Scandalul prezenţei cărnii de cal în Europa, în produse etichetate ca având în compoziţie doar carne de vită (cronologie) 15 ianuarie 2013: Autoritatea naţională din domeniul alimentar din Irlanda anunţă, în urma analizelor ADN efectuate, prezenţa cărnii de cal în anumite produse comercializate în supermarketurile din Irlanda şi Marea Britanie, a căror etichetă indica doar carne de vită. Magazinele în care s-au descoperit...
(Corespondenţă)Belgia, încă neatinsă de bacteria entero-hemoragică E.coli Bruxelles, 3 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH) semnalată la începutul lunii mai în Germania şi care a provocat deja 18 decese în Germania şi Suedia nu a afectat deocamdată Belgia.
E.coli: dacă nu castraveţii spanioli sunt cauza, de unde vine totuşi epidemia? Comisia Europeană a ridicat miercuri seara alerta legată de castraveţii spanioli ca posibilă sursă de contaminare cu bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH) , dar originea acesteia rămâne încă necunoscută. Epidemia cauzată de ECEH a provocat deja 17 decese în Europa, numărul persoanelor contaminate...