Cele mai citite
 


Epopeea gripei porcine: Germania se aşteaptă la un val uriaş de îmbolnăviri în următoarele săptămâni /Deutsche Welle/
luni, 27 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Berlin, 27 iul /Agerpres/ - Virologul Alexander Kekulé de la Universitatea Halle-Wittenberg a declarat că se aşteaptă la o creştere enormă a cazurilor de îmbolnăvirilor cu virusul gripei porcine A(H1N1) pe tot teritoriul Germaniei în viitorul foarte apropiat, informează luni Deutsche Welle în limba germană.

”Ne aflăm la începutul unui val uriaş, numărul infectărilor în ţara noastră se va accelera dramatic în următoarele săptămâni”, a avertizat specialistul german la sfârşitul acestei săptămâni.

”Din fericire, în momentul de faţă majoritatea îmbolnăvirilor iau forme relativ moderate. Înclin să cred că acest curs (moderat) al bolii nu se va schimba de o manieră semnificativă”, a apreciat Alexander Kekulé. El a adăugat că şi temutul ”mariaj fatal”, dintre agenţii patogeni ai gripei aviare şi ai celei porcine într-un virus ucigaş, este puţin probabil. AGERPRES/(Andrei Vălan)


Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
Alte două cazuri cu virus gripal A/H1N1, confirmate Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă de la Institutul Cantacuzino a confirmat joi dimineaţă încă două cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1.
OMS va cerceta dacă virusul noii gripe 'a scăpat' din laborator Madrid, 21 mai /Agerpres/ - Cercetătorul australian Adrian Gibbs a asigurat că noul virus gripal A/H1N1 ar fi fost dezvoltat în laborator şi că ar fi scăpat de aici dintr-o ”eroare umană”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că oamenii săi de ştiinţă vor investiga teza expertului australian...
Mureş: Trei suspiciuni de gripă cu virusul AH1N1, infirmate Directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean Mureş, dr. Ovidiu Gârbovan, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că în judeţ au existat trei suspiciuni de gripă porcină cu tulpina AH1N1, care nu au fost confirmate de rezultatele de laborator.
Gripa A: 36 de morţi în Anglia /+ 9/, un recul net al numărului de noi cazuri Londra, 6 aug /Agerpres/ - Numărul deceselor în rândul persoanelor atinse de gripa A(H1N1) a crescut de la 27 la 36 săptămâna trecută, dar cel de noi cazuri de contaminare s-a redus cu peste două treimi, au anunţat joi autorităţile sanitare, relatează joi din Londra AFP.
Peste 1.100 decese de gripă porcină /bilanţ OMS/ Geneva, 5 aug /Agerpres/ - Numărul deceselor în urma contractării virusului A (H1N1) a depăşit bariera de 1.000, ajungând la 1.154, imensa lor majoritate pe continentul american, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, dat publicităţii miercuri şi preluat de AFP....