Cele mai citite
 


MAI: Proiect de propunere a hotărârii Guvernului pentru aprobarea Strategiei Deltei Dunării pentru perioada 2011-2015
vineri, 17 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Administraţiei şi Internelor supune dezbaterii publice proiectului hotărârii Guvernului pentru aprobarea Strategiei Deltei Dunării pentru perioada 2011-2015.
Potrivit unui comunicat transmis joi AGERPRES de MAI, propunerile de modificare a actului normativ sunt aşteptate până pe data de 15 iulie.
Proiectul include implementarea coerentă a unor măsuri destinate ameliorării nivelului de trai în zona Deltei Dunării, înfiinţarea unui Consiliu interministerial, cu scopul de a elabora şi coordona un program de dezvoltare economico-socială a zonei Delta Dunării.
"Analizele elaborate la nivelul Consiliului interministerial au demonstrat că pentru creşterea calităţii vieţii locuitorilor Deltei Dunării sunt necesare investiţii majore, prin programe de construire a reţelelor de utilităţi publice, valorificare a potenţialului economic, îmbunătăţire a drumurilor rutiere de acces, asigurare a accesului la serviciile medicale şi la educaţie şi de conservare a mediului înconjurător", se arată în proiect.
Iniţiatorul proiectului consideră necesară instituirea unui cadru strategic unitar, prin elaborarea unor politici publice coerente, ale căror rezultate să răspundă nevoilor de dezvoltare economică şi socială, în concordanţă cu instrumentele şi resursele aflate la dispoziţia autorităţilor administraţiei publice locale şi centrale şi cu asigurarea unei exploatări durabile a resurselor naturale.
În nota de fundamentare a proiectului se aminteşte că, printr-un Memorandum aprobat în cursul anului 2010, Consiliul interministerial a propus Guvernului României elaborarea unei Strategii a Deltei Dunării, a cărei implementare să fie realizată în perioada 2011-2015.
"Pentru eliminarea problemelor majore de dezvoltare şi atingerea scopului strategiei, documentul prevede intervenţii care vizează realizarea unor obiective specifice, structurate pe domeniile de competenţă ale instituţiilor cu responsabilităţi în implementarea politicii: sănătate, educaţie, transport, dezvoltare regională şi turism, cultură, mediu, agricultură şi pescuit. Realizarea obiectivelor specifice este asigurată printr-un set de acţiuni. Rezultatele acţiunilor desfăşurate în cadrul fiecărui obiectiv specific, indicatorii de performanţă, termenele şi instituţiile responsabile de implementare, sunt sintetizate în Planul de acţiuni pentru realizarea obiectivelor de dezvoltare a zonei Delta Dunării, care este parte integrantă a Strategiei", mai precizează iniţiatorul.
Pentru monitorizarea implementării Planului de acţiuni, ministerele reprezentate în Consiliul interministerial vor evalua şi actualiza permanent indicatorii specifici şi vor propune, printr-un raport anual, măsuri de ajustare a obiectivelor şi a termenelor de realizare, pentru eliminarea eventualelor deficienţe, precum şi de asigurare a continuităţii finanţării obiectivelor.
Schimbările preconizate în proiect vizează creşterea nivelului de valorificare a potenţialului economic şi cultural din spaţiul Deltei Dunării, iar implementarea strategiei va conduce, într-un interval de timp corespunzător şi în limita restricţiilor determinate de necesitatea protejării mediului înconjurător, la ridicarea standardului de viaţă al locuitorilor Rezervaţiei. AGERPRES/(AS - Livia Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tiberiu Marc, candidat USL la şefia CJ Sălaj: Propun un proiect pentru judeţ validat şi de partenerii europeni(interviu) Candidatul USL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Sălaj, social-democratul Tiberiu Marc, cel care ocupă şi în prezent această funcţie, apreciază, într-un interviu acordat AGERPRES, că proiectul strategic de dezvoltare demarat în cele două mandate anterioare este corect în termeni de planificare...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 30 MAI - 5 IUNIE - ECONOMIC Marşul de protest al sindicaliştilor din Educaţie, determinat de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, dar şi protestele de la Palatul Cotroceni ale sindicatelor afiliate la BNS, avaria în reţeaua de electricitate, care a afectat judeţele Argeş şi Vâlcea şi raportul Consiliului concurenţei...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Tulcea: CJ încearcă să asigure cofinanţarea proiectelor de Sănătate incluse în ITI Delta Dunării Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea încearcă să asigure cofinanţarea necesară punerii în practică a proiectelor de modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), care se vor finanţa anul acesta prin instrumentul financiar european Investiţii Teritorial Integrate (ITI) Delta Dunării.
Investiţii de peste 30 de milioane de lei în Spitalul Municipal din Cluj-Napoca Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca a fost dotat recent cu aparatură medicală performantă, printr-un proiect european care a vizat inclusiv modernizarea ambulatoriului. Valoarea proiectului se ridică la peste 32 de milioane de lei, din care 22 de milioane sumă nerambursabilă.
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...