Cele mai citite
 


Mişcarea 15M organizează proteste paşnice la Valencia şi se distanţează de violenţele de la Barcelona
vineri, 17 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 300 de 'indignaţi' au protestat paşnic în faţa legislativului local valencian joi, în ziua învestiturii şefului executivului regional, Francisco Camps, pentru un nou mandat. De asemenea, mişcarea 15M s-a distanţat de violenţele petrecute miercuri în faţa legislativului local catalan, relatează portalul de ştiri al radioteleviziunii spaniole.
La Valencia, manifestanţii au condamnat cazurile de corupţie în care sunt implicaţi ori cercetaţi membri ai actualului legislativ local, prin care şi conservatorul Francisco Camps. Câteva sute de agenţi ai poliţiei spaniole au stabilit, anterior venirii manifestanţilor, un permetru împrejmuit în jurul sediului legislativului local, tocmai pentru a împiedica şi evita evenimente asemănătoare celor petrecute cu o zi înainte la Barcelona, în faţa legislativului local catalan.

La Barcelona, unde legiuitorii au ajuns miercuri la parlament cu elicopterele şi escortele poliţiei, membrii mişcării 15M susţin că au protestat numai împotriva dezbaterii pe proiectul bugetului de anul viitor, care presupune reduceri ale cheltuielilor în educaţie ori sănătate. De asemenea, 'indignaţii' explică şi faptul că există indicii potrivit cărora protestele violente ar fi fost provocate. În acelaşi timp, ei critică la rândul lor violenţa pe care ar presupune-o luarea de decizii şi guvernarea fără acordul poporului.

Pe de altă parte, după ce executivul regional catalan a adoptat proiectul de buget în cauză, autorităţile anunţat joi că se vor face noi arestări, pentru protestele de miercuri, şi că se va menţine o atitudine 'nebeligerantă, însă hotărâtă'. De asemenea, de la departamentul pentru interne din cadrul executivului local a apărut vestea potrivit căreia sunt cercetate noi 'metode de violenţă urbană' şi apariţia unei 'gherile urbane'.AGERPRES/(Ruxandra Constantinescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cioloş, despre revendicările salariale ale sindicatelor din sănătate:Guvernul trebuie să lucreze pe un buget aprobat de Parlament Primul ministru Dacian Cioloş a declarat, luni, la Alba Iulia, că e 'prea devreme' să se discute despre o eventuală majorare a veniturilor în sistemul sanitar, în condiţiile în care există un buget aprobat de Parlament la sfârşitul anului trecut, iar Guvernul nu-şi permite să dezechilibreze situaţia...
Proteste în Castilla-La Mancha, după eliminarea serviciilor de urgenţă pe timpul nopţii în 21 de sate Serviciile de urgenţă pe timp de noapte /de la 8 seara la 8 dimineaţa/ au fost eliminate în 21 de sate din comunitatea autonomă spaniolă Castilla-La Mancha, întrucât departamentul regional pentru sănătate consideră că acestea trebuie să intervină de rare ori şi au puţini pacienţi - o medie de unul pe...
Salvaţi Copiii: Violenţa reflectată în mass-media are consecinţe în dezvoltarea copilului Organizaţia Salvaţi Copiii a iniţiat joi o masă rotundă ca temă reflectarea violenţei în mass-media, una dintre concluziile principale fiind aceea că acest fenomen are consecinţe negative în dezvoltarea psihică şi afectivă a copiilor.
A treia zi de proteste în Bucureşti; violenţe fără precedent în centrul capitalei Protestele din centrul Bucureştiului s-au soldat duminică seară, în cea de-a treia zi a manifestaţiilor, cu noi ciocniri violente între protestatari şi forţele de ordine, care au folosit gaze lacrimogene, dar şi tunuri cu apă.
(Corespondenţă) Marile ţări europene încep să se opună recomandărilor venite de la Bruxelles /revista presei spaniole/ Madrid, 3 iun - Corespondentul Agerpres, Ruxandra Constantinescu, transmite: Marile ţări europene se opun numeroaselor recomandări venite de la Bruxelles în privinţa chestiunilor economice, Mariano Rajoy a numit-o pe vicepremierul Soraya Saenz de Santamaria coordonatoarea politicii economice, iar ma...
Experţii OMS, care au pornit lupta globală cu gripa nouă, suspectaţi de corupţie Pandemia de gripă porcină s-ar putea dovedi a fi una din cele mai grandioase afaceri de corupţie din timpurile noastre, la această concluzie au ajuns jurnaliştii danezi care au investigat relaţiile de afaceri dintre o seamă de experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi unele dintre cele mai...