Cele mai citite
 


Prefectul Capitalei cere sancţiuni maxime pentru responsabilii de accidentul din zona Gării de Nord
vineri, 17 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, a solicitat joi Inspectoratului Teritorial de Muncă şi Inspectoratului de Stat în Construcţii să aplice sancţiunile maxime în cazul accidentului ce a avut loc pe o stradă în zona Gării de Nord, unde zidul unei clădiri s-a prăbuşit peste mai mulţi muncitori ce executau lucrări.
"Am solicitat inspectorilor ITM şi ISC să aplice amenzile maxime şi chiar să depună plângere penală împotriva celor responsabili de accidentul de muncă din strada Alexandru Depărăţeanu. Nu este prima oară când din neglijenţă şi nerespectarea normelor în domeniul protecţiei muncii este pusă în pericol viaţa oamenilor. Şi în anii precedenţi, când am desfăşurat ample controale în domeniu am constatat numeroase nereguli, împotriva cărora am aplicat sancţiuni şi am deschis dosare penale", a spus prefectul Capitalei, într-un comunicat de presă.
Un zid s-a prăbuşit joi peste mai multe persoane în zona Gării de Nord. Trei dintre victime au ajuns la Spitalul Elias, unul la Spitalul Universitar şi trei la Floreasca. AGERPRES/(AS, Mihaela Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
IGSU: Aproximativ 3.000 de sancţiuni aplicate în această săptămână, în urma a 1.180 de controale Personalul specializat din componenţa serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă a desfăşurat, în această săptămână, 1.180 de controale la nivel naţional, în urma cărora au fost aplicate 2.905 sancţiuni contravenţionale - 2.344 avertismente şi 561 amenzi -, în cuantum de 2.227.904 lei, informează...
Secretar de stat MS: Ne gândim la sancţiuni pentru pacienţii care nu se prezintă la controalele periodice Secretarul de stat în ministerul Sănătăţii Alin Iulian Ţucmeanu a subliniat luni într-o conferinţă de presă necesitatea prezentării la controalele medicale periodice prevăzute în pachetul de servicii medicale de bază şi a afirmat că MS "se gândeşte" la aplicarea de sancţiuni începând cu 2015 pentru cei...
Iaşi: Dr Raed Arafat cere sancţionarea personalului medical din cadrul Serviciului de Ambulanţă Cluj Dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii a cerut sancţiuni dure pentru personalul medical din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Cluj, în urma raportului de control primit din partea Direcţiei de Sănătate Publică Cluj Napoca.
Amendă între 10 milioane lei şi 30 milioane lei pentru agenţii de muncă temporară fără autorizaţie Desfăşurarea activităţilor specifice agentului de muncă temporară fără autorizaţie constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 30.000 lei, conform unui proiect de Hotărâre privind condiţiile de funcţionare, precum şi procedura de autorizare a agentului de muncă temporară...
INTERVIU/Ponta: În prezent nu există Opoziţie; există, bun sau rău, Guvernul actual, în partea cealaltă - nimic Prim-ministrul Victor Ponta a acordat un interviu AGERPRES în care vorbeşte despre vizita pe care o efectuează în aceste zile în state din zona Golfului Persic, dar şi despre proiectele Guvernului privind economia, infrastructura şi salariile bugetarilor.
Gorj: Opt persoane depistate muncind fără forme legale de angajare Inspectorii de muncă au efectuat 40 controale pentru identificarea şi combaterea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare, depistând opt persoane care munceau la negru, a precizat, luni, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, George Romanescu.