Cele mai citite
 


Preşedintele PNL Brăila: Clasificarea spitalelor a fost o ocazie de răzbunare politică
vineri, 17 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele PNL Brăila, Cătălin Boboc, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că ideea clasificării spitalelor a fost o ocazie de răzbunare politică, în opinia sa, aceste categorii nefiind acordate pe merit.
"Clasificarea spitalelor a fost o ocazie de răzbunare politică, dincolo de interesul Brăilei. Diferenţa între categorii este reprezentată de suma pe care o primeşte fiecare spital de la CJAS, pentru că bolnavii sunt îngrijiţi la fel peste tot. De exemplu, Spitalul Judeţean Galaţi a primit categoria a II-a, în condiţiile în care Brăila stă la multe capitole mai bine ca Galaţiul", a declarat Cătălin Boboc.
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a contestat, săptămâna trecută, încadrarea Spitalului Judeţean de Urgenţe Brăila în categorie a III-a, solicitând autorităţilor sanitare centrale să reanalizeze dosarul şi să acorde spitalului din Brăila categoria a II-a.
"Am trimis contestaţia către Ministerul Sănătăţii, cu argumentele pe care noi am considerat că trebuie să le aducem la cunoştinţa domnului ministru şi a comisiei care face încadrarea. S-a făcut afirmaţia, de către Ministerul Sănătăţii, că încă nu este definitivă încadrarea pe categorii, iar noi încercăm să accedem spre o categorie mai bună decât trei", a declarat Stancu.
Consiliul Judeţean Brăila va investi anul acesta aproximativ 30 milioane lei în Spitalul Judeţean de Urgenţă, pentru modernizarea şi dotarea secţiilor de Terapie Intensivă, Neurochirurgie, Pediatrie şi Cardiologie.
CJ Brăila are în derulare şi un proiect de înfiinţare, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, a unui Centru de Excelenţă pentru chirurgia urechii, nasului şi gâtului, dotat la standarde internaţionale, acest proiect venind în urma inaugurării Centrului judeţean de tratament complet al glaucomului.
Centrul Judeţean de Glaucom, inaugurat pe 10 aprilie, reprezintă o investiţie de peste 200.000 de euro, realizată în exclusivitate din bugetul CJ Brăila, dotările fiind la nivelul anului 2011.
La Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a fost inaugurat, în iulie 2010, un Centru de Imagistică în valoare de două milioane de euro, dotat cu aparatură medicală de ultimă generaţie, investiţie suportată tot din bugetul CJ Brăila.
Centrul este dotat cu 'Echipament de imagistică medicală prin rezonanţă magnetică nucleară, pentru întregul corp RMN', 'Echipament de imagistică medicală - osteodensimetru DXA - pentru măsurarea densităţii osoase', 'Echipament de litotripsie cu localizare cu raze X', 'Echipament destinat diagnosticului imagistic prin tomografie computerizată - CT' şi 'Ecograf Doppler color, pentru utilizarea multiplă de înaltă performanţă'. AGERPRES/ (A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: CJ va investi anul acesta 30 milioane lei în modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Brăila va investi anul acesta aproximativ 30 milioane lei în Spitalul Judeţean de Urgenţă, pentru modernizarea şi dotarea secţiilor de Terapie Intensivă, Neurochirurgie, Pediatrie şi Cardiologie, după cum a declarat preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Consiliul Judeţean a contestat încadrarea Spitalului Judeţean în categoria a III-a Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a anunţat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a trimis la Ministerul Sănătăţii contestaţia privind încadrarea Spitalului Judeţean de Urgenţe Brăila în categoria a III-a, solicitând autorităţilor sanitare centrale să reanalizeze...
Brăila: CJ contestă încadrarea Spitalului Judeţean de Urgenţe în categoria a III-a Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a anunţat că va contesta decizia Ministerului Sănătăţii de încadrare a Spitalului Judeţean de Urgenţe Brăila în categoria a III-a şi că va solicita autorităţilor sanitare centrale să reanalizeze dosarul şi să acorde spitalului categoria...
Senatorul Ion Rotaru: Spitalul Judeţean Brăila are şanse reale să obţină categoria a II-a la acreditare Preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat, Ion Rotaru, susţine că Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila are şanse reale să obţină categoria a II-a, deoarece întruneşte toate condiţiile pentru acreditarea în această categorie.
Brăila: Spitalul Judeţean pregăteşte săli de operaţie, pe care să le închirieze contra cost Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila pregăteşte săli de operaţie dotate cu aparatură de ultimă generaţie, pe care să le închirieze contra cost, medicilor din afara unităţii, care doresc să realizeze intervenţii chirurgicale, după cum a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Brăila...
Brăila: Terapie intensivă la secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean Secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila va avea, până la sfârşitul acestui an, un compartiment de terapie intensivă, după cum a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.