Cele mai citite
 


Sălaj: Automatele de cafea, interzise în şcoli
vineri, 17 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Automatele de cafea şi alte băuturi calde au fost interzise în unităţile şcolare din Sălaj ca urmare a unei decizii comune a Direcţiei de Sănătate Publică şi Inspectoratului Judeţean Şcolar, pentru conţinutul ridicat de zahăr al produselor furnizate de aceste aparate.
"În baza legislaţiei privind alimentaţia sănătoasă în şcoli şi a alimentelor considerate nesănătoase, DSP, împreună cu Inspectoratul Judeţean Şcolar, a decis interzicerea funcţionării automatelor de cafea, capuccino, ciocolată caldă în incinta şcolilor, întrucât au o compoziţie ridicată de zahăr, de glucide", a declarat, joi, pentru AGERPRES, Mihai Cheşeli, purtător de cuvânt al DSP Sălaj.
Potrivit directorului instituţiei, Ligia Marincaş, cu ocazia unor controale având altă tematică, s-a constatat că multe din şcoli aveau instalate automate de cafea, încălcând prevederile Legii 123/2008 pentru o alimentaţie sănătoasă în unităţile de învăţământ preuniversitar şi Ordinul de ministru 1563/2008 pentru aprobarea Listei alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor.
În aceste condiţii, DSP a cerut retragerea tuturor automatelor de cafea din unităţile şcolare din Sălaj. AGERPRES/(A - Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Creştere îngrijorătoare a numărului diabeticilor Aproape 1.200 de noi cazuri de diabet au fost depistate anul trecut în Sălaj, autorităţile considerând îngrijorător trendul ascendent al bolii, motiv pentru care prefectul judeţului, Ionel Ciunt, doreşte o strategie de prevenire a maladiei, îndeosebi printr-o alimentaţie sănătoasă în rândul copiilor...
Adolescenţii, mai deschişi să adopte o alimentaţie sănătoasă dacă li se pare că astfel pot fi rebeli (studiu) Metodele prin care se exploatează nevoia tinerilor de fi rebeli şi de a face dreptate în societate îi pot determina pe aceştia să adopte obiceiuri sănătoase de hrănire, potrivit unui studiu realizat în Statele Unite, informează, The Guardian.
INTERVIU CU GUST Mircea Groza: Recomand să ne întoarcem la mâncarea bunicilor Cel mai cunoscut specialist în gastronomie din Sălaj, maestrul bucătar Mircea Groza, îşi propune să străbată la pas toate localităţile judeţului pentru a strânge reţete inedite ale unor mâncăruri tradiţionale preparate de gospodinele din mediul rural, pe care să le valorifice mai apoi într-o carte de...
Program pentru o alimentaţie sănătoasă a elevilor Zalău, 14 aprilie /Agerpres/ - Programul "Alimentaţie Sănătoasă", care îşi propune implementarea unui mod de alimentaţie sănătos în şcoli şi grădiniţe, a demarat marţi, în Sălaj, la iniţiativa Inspectoratul Şcolar al Judeţului (ISJ), a Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) şi a Oficiului Judeţean pentru...
Sălaj: Lipsă de cabinete stomatologice în mediul rural Un total de 24 dintre cele 57 de comune ale judeţului Sălaj nu au cabinete stomatologice, 14 comune nu au farmacii sau puncte farmaceutice iar şase dintre ele nu au medic de familie, relevă datele prezentate joi de Ligia Marincaş, şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, în şedinţa lunară a comitetului...
Bihor: Recomandări de la DSP Bihor pentru o alimentaţia care facilitează somnul odihnitor Soluţia pentru un somn liniştit este o alimentaţie corespunzătoare în timpul serii, cina uşoară fiind alcătuită mai ales din cereale, produse lactate, cireşe sau peşte bogat în acizi graşi omega-3, afirmă specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor.