Cele mai citite
 


Sorin Oprescu s-a întâlnit cu prefectul Romei, Giuseppe Pecoraro
vineri, 17 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul general al capitalei, Sorin Oprescu, s-a întâlnit joi cu prefectul Romei, Giuseppe Pecoraro, prilej cu care oficialul italian a declarat că sprijină politica aplicată de primarul Giani Alemanno în domeniu şi că apreciază interesul Primăriei Municipiului Bucureşti de a implementa soluţii care vor contribui atât la siguranţa imigranţilor români din Roma, cât şi la securitatea comunităţii italiene, informează un comunicat al Primăriei Generale a Bucureştiului transmis Agerpres.
Cu această ocazie, Sorin Oprescu i-a oferit lui Pecoraro o gravură a Catedralei Patriarhale, realizată de Octavian Ion Penda, dar şi o carte, "Istoria Bucureştiului".
Prezent la întâlnire, primarul Romei, Giani Alemanno, a declarat că în această perioadă lucrează alături de prefectul Pecoraro la realizarea unui raport privind situaţia taberelor abuzive de romi din capitala Italiei, numărul acestora scăzând în mod considerabil în ultimii ani.
'Împreună cu primarul Oprescu facem un apel către Uniunea Europeană să ajute în mod concret politica aceasta de integrare a imigranţilor în societatea noastră. Să nu arate doar problemele, ci să ofere şi soluţii reale, fiind vorba de un fenomen general care afectează mai multe ţări, nu doar Italia", a spus primarul Romei, potrivit comunicatului.
La rândul său, Sorin Oprescu a precizat că acum are convingerea că programul pentru imigranţi, pe care îl aplică de 2 ani primarul Romei, a dat rezultate concrete.
'Lucrurile capătă dimensiuni noi, în sensul legalităţii. Vreau să îi determinăm pe aceşti oameni să şi muncească, nu doar să cerşească, iar soluţia este aceea de a le crea oportunităţi de muncă. Ei trebuie să ofere respectul şi liniştea comunităţii în care trăiesc. Am făcut şi fac din nou apel către comunitatea românească din Italia şi încerc să le vorbesc mai mult în calitate de medic şi mai puţin în calitate de primar. Mergeţi să munciţi şi respectaţi locul şi comunitatea în care trăiţi!", a declarat edilul şef al capitalei României.
Primarul general a subliniat că Giani Alemanno a demonstrat încă o dată că se ţine de cuvânt şi a făcut-o în ciuda dificultăţilor pe care le-a întâmpinat.
'Încercăm să realizăm împreună un proiect care poate deveni un exemplu pentru UE, care trebuie să înţeleagă că aceasta nu mai este problema lui Alemanno sau a lui Oprescu, ci a întregii Uniuni. Da! Conaţionalii mei trebuie să treacă la muncă. Da! Trebuie să respecte comunitatea în care trăiesc. Atât eu, cât şi Alemanno avem toleranţa zero pentru infracţionaliate. Pe această cale, vreau să le mulţumesc românilor care s-au integrat în această societate şi care contribuie, astfel, la dezvoltarea oraşului în care trăiesc', a mai spus Oprescu.
Primarul general Sorin Oprescu a efectuat o vizită oficială la Roma, în perioada 14 - 16 iunie, la invitaţia omologului său, Giani Alemanno.
În prezent, menţionează comunicatul citat, în regiunea Roma-Lazio funcţionează un număr de 118 tabere, în care trăiesc un număr de 8.000 de romi de diferite naţionalităţi, 3.450 dintre aceştia având cetăţenie română, iar restul fiind preponderent sârbi, bosniaci, croaţi şi kosovari.
Din cele 118 tabere, şapte sunt autorizate şi beneficiază de utilităţi publice şi servicii de asistenţă socială şi medicală, persoanele cazate în aceste tabere fiind înregistrate în mod oficial şi neavând antecedente penale nici în Italia, nici în România. De asemenea, există şi 11 tabere tolerate, restul de 100 nefiind autorizate. În aceste tabere locuiesc 1.000 de persoane de etnie rromă, din care doar 19% sunt de naţionalitate română.AGERPRES/(AS-Florin Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Frankfurter Rundschau: Nici urmă de valuri de imigranţi români şi bulgari de la 1 ianuarie în Germania Un val de plecări către locuri de muncă în Germania nu este de sesizat în România şi Bulgaria: avioanele, autobuzele şi trenurile către nord-vestul continentului nu au fost mai pline ca în alte dăţi înainte sau după Anul Nou, odată cu ridicarea definitivă a restricţiilor asupra accesului pe piaţa forţei...
Proiect DGAS de promovare a unui stil de viaţă sănătos în rândul copiilor Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a participat joi la lansarea unui proiect destinat promovării unui stil de viaţă sănătos în rândul copiilor din Bucureşti, proiect iniţiat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială (DGAS).
Sorin Oprescu: Puterea schimbării stă în noi toţi, trebuie să acţionăm în favoarea României Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a adresat sâmbătă un mesaj Consiliului Naţional al PSD, în care a subliniat necesitatea schimbării actualei scene politice în favoarea oamenilor şi a intereselor reale ale acestora.
Sorin Oprescu: Bucureştiul trebuie să joace un rol central în atingerea obiectivelor de cooperare regională ale UE Primarul General, Sorin Oprescu, a declarat, luni, în cadrul Comitetului Executiv al Oraşelor Dunărene, de la Viena, că Bucureştiul trebuie să joace un rol central în atingerea obiectivelor de cooperare regională ale UE.
Raport privind evaluarea structurii şi furnizării asistenţei primare în România Raportul "Evaluarea structurii şi furnizării asistenţei primare în România", un proiect pe bază de sondaj, a fost lansat miercuri în cadrul Conferinţei Naţionale a Medicilor de Familie.
Sorin Oprescu va primi însemnele de Cavaler al Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, va primi joi însemnele de Cavaler al Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare, cea mai înaltă distincţie civilă şi militară franceză.