Cele mai citite
 


Un al şaptelea copil spitalizat în Franţa din cauza unei infecţii provocate de E.coli
vineri, 17 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un al şaptelea copil era în curs de transfer spre un centru spitalicesc universitar /CHU/ din Lille /nordul Franţei/ joi după-amiază din cauza unei infecţii cu bacteria E.coli, relatează France Presse, citând Agenţia regională de sănătate /ARS/.
În contextul în care cei şase ceilalţi copii spitalizaţi de miercuri la Lille erau originari din regiunea Nord/Pas-de-Calais, cel de-al şaptelea este originar din Amiens, din regiunea vecină Picardia, a precizat ARS, care nu a fost în măsură să menţioneze vârsta copilului.

Acest copil prezintă aceleaşi simptome ca şi ceilalţi şase, în special diaree sangvinolentă, a precizat aceeaşi sursă.

Cei şapte copii contaminaţi au mâncat hamburgeri suspecţi, a subliniat o purtătoare de cuvânt a ARS, contactată telefonic de AFP, contrazicând o informaţie a producătorului de hamburgeri, compania SEB, potrivit căreia cel puţin unul dintre copii nu ar fi consumat carne suspectă.

Producătorul de hamburgeri, compania franceză SEB cu sediul la Saint-Dizier /nord-est/, care a ordonat miercuri retragerea tuturor loturilor suspecte, a anunţat joi că respectiva carne a fost tranşată în Germania, înainte de a fi importată în Franţa pentru a fi transformată.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cazuri de infecţie cu bacteria E.coli şi în Republica Cehă Următoarea ţară, după Germania, Franţa, Suedia, Danemarca şi Marea Britanie, care a anunţat cazuri de infecţie cu bacteria E.coli este Republica Cehă, iar până în prezent Belgia nu a fost afectată, informează luni postul de televiziune naţional belgian RTBF.
Ministrul Achimaş-Cadariu spune că a consultat colegi din străinătate în cazul copiilor de la "Marie Curie" Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, precizează că a fost în contact "continuu" cu specialişti din străinătate privind situaţia copiilor cu sindrom hemolitic-uremic de la Spitalul "Marie Curie".
Franţa: tulpina E.coli din hamburgeri 'nu este aceeaşi' cu cea din Germania Autorităţile sanitare franceze au declarat joi că au 'certitudinea' că bacteria E.coli aflată la originea spitalizării a şapte copii în nordul Franţei nu este 'aceeaşi tulpină' ca cea care a provocat o epidemie în Germania, transmite France Presse.
Achimaş-Cadariu: Ultimul raport la "Marie Curie" - trei infecţii cu E.coli şi mai multe cu diverşi viruşi Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat luni la Parlament că ultimul raport pe care îl are privind copii cu sindrom hemolitic-uremic a pus în evidenţă trei cazuri cu infecţii cu Escherichia coli şi mai multe cazuri cu diverşi viruşi.
Bacteria E.coli poate provoca infecţii urinare (studiu) Bacteria intestinală E.coli poate ajunge prin uretră până la vezică şi provoca infecţii urinare ''dureroase", potrivit unui studiu realizat de un grup de cercetători de la Universitatea din Basel (Elveţia) şi publicat de revista Nature Communications, relatează EFE.
VIRUSUL ZIKA Mai multe ţări europene au semnalat prezenţa virusului Virusul Zika, transmis de ţânţari şi care afectează din 2015 continentul american, a fost semnalat în câteva ţări europene, la persoane revenite din America Latină, au anunţat autorităţile sanitare din ţările respective. În prezent, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în 21 dintre cele...