Cele mai citite
 


Şase copii s-au intoxicat la Lille cu hamburgeri
vineri, 17 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şase copii au fost internaţi miercuri seară la Lille, după ce au mâncat hamburgeri infectaţi cu o bacterie de tip E.coli. Carnea din care erau făcuţi hamburgerii provine din Germania, a anunţat producătorul lor, SEB, citat de site-ul maxisciences.com.
În hamburgeri au fost găsite urme ale unei tulpini rare de E.coli. Carnea, cumpărată de la Lidl, provenea din Germania, potrivit SEB. Animalele au fost sacrificate în Germania şi carnea lor, prelucrată în Franţa. Copiii, cu vârste cuprinse între 20 de luni şi opt ani, care stau în localităţi diferite din regiunea Nord-Pas-de-Calais, se simţeau mai bine joi dimineaţă. La venirea la spital, sufereau de diaree sangvinolente. Totuşi, bacteria E.coli implicată n-ar avea nimic de-a face cu cea găsită în seminţele germinate din Germania, care a dus la moartea a 38 de persoane în Europa, potrivit AFP.

Autorităţile sanitare au anunţat că produsul incriminat este un hamburger congelat marca 'Steaks Country', care se vinde în cutii de zece bucăţi de 100 g, având data limită de consum 10, 11 şi 12 mai 2012. Loturile respective au fost retrase joi de la vânzare.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacteria E.coli în Franţa: Carnea nu este din Belgia (agenţie sanitară) Carnea contaminată cu o tulpină de E.coli, care a trimis şapte copii în spital la Lille (nordul Franţei) nu este din Belgia, a anunţat joi Agenţia federală belgiană pentru Securitatea Lanţului Alimentar (AFSCA), transmite AFP.
Intoxicaţie cu hamburgeri: carnea infectată provine din Germania, Olanda şi Belgia Compania franceză SEB, fabricantul hamburgerilor suspectaţi a fi la originea infecţiei alimentare cu o bacterie E. coli suferită de şase copii spitalizaţi la Lille, a anunţat joi că această carne folosită provine din Germania, dar şi din Belgia şi Olanda, conform publicaţiei Le Parisien.
Cazuri de infecţie cu bacteria E.coli şi în Republica Cehă Următoarea ţară, după Germania, Franţa, Suedia, Danemarca şi Marea Britanie, care a anunţat cazuri de infecţie cu bacteria E.coli este Republica Cehă, iar până în prezent Belgia nu a fost afectată, informează luni postul de televiziune naţional belgian RTBF.
Franţa: tulpina E.coli din hamburgeri 'nu este aceeaşi' cu cea din Germania Autorităţile sanitare franceze au declarat joi că au 'certitudinea' că bacteria E.coli aflată la originea spitalizării a şapte copii în nordul Franţei nu este 'aceeaşi tulpină' ca cea care a provocat o epidemie în Germania, transmite France Presse.
Franţa şi-a activat o celulă de criză pentru a supraveghea evoluţia contaminării cu E.coli O celulă de criză a fost activată în Franţa pentru a supraveghea evoluţia contaminării cu bacteria E.coli enterohemoragică, într-o primă fază bănuindu-se că ar fi transmisă prin intermediul castraveţilor spanioli şi care a provocat mai multe decese în Germania, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt...
Un al şaptelea copil spitalizat în Franţa din cauza unei infecţii provocate de E.coli Un al şaptelea copil era în curs de transfer spre un centru spitalicesc universitar /CHU/ din Lille /nordul Franţei/ joi după-amiază din cauza unei infecţii cu bacteria E.coli, relatează France Presse, citând Agenţia regională de sănătate /ARS/.