Cele mai citite
 


(Corespondenţă) Un medic bulgar, acuzat de spionaj în Libia, a fost eliberat după două luni în închisoare
vineri, 17 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sofia, 17 iun - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Medicul bulgar Atanas Krâstev a fost eliberat în noaptea de joi spre vineri, după mai bine de două luni petrecute într-o închisoare libiană, a anunţat vineri în parlament ministrul bulgar al afacerilor externe Nikolai Mladenov. Krâstev a fost arestat la 29 martie de autorităţile libiene fideli colonelului Muammar Gaddafi şi a fost acuzat de spionaj şi subminare a securităţii naţionale a Libiei. Pare că reţinerea lui a fost provocată de depistarea de către poliţişti a unei fotografii care îl discreditează pe liderului libian, păstrată pe calculatorul bulgarului.
Autorităţile bulgare nu au fost înştiinţate de reţinerea lui Krâstev şi au aflat întâmplător. Datorită eforturilor diplomatice, medicul a fost eliberat şi în această noapte a părăsit Libia împreuna cu soţia sa şi fiica lor, care s-a născut la 15 mai 2011, în timp ce tatăl ei se afla în închisoare. În momentul de faţă familia se află în Tunisia şi va fi transferată în Bulgaria.

Ministrul Mladenov a mulţumit tuturor pritenilor Bulgariei care se află în Libia, atât în zonele controlate de regimul Gaddafi, cât şi în cele sub controlul rebelilor.

Acest caz aminteşte de cel al celor cinci infirmere bulgare şi al unui medic palestinian care au fost eliberaţi în 2007, după opt ani şi jumătate petrecuţi în închisorile libiene după ce fuseseră acuzaţi de justiţia din această ţară că au contaminat, în mod deliberat, cu virusul HIV 438 de copii libieni, la spitalul Benghazi, dintre care 56 au murit. Specialişti de renume internaţional au respins aceste acuzaţii, afirmând că epidemia de SIDA a fost generată de condiţiile proaste de igienă existente în spital şi apăruse înainte de venirea infirmierelor bulgare. Justiţia libiană a condamnat la moarte cele şase persoane, o pedeapsă de două ori confirmată şi în final comutată în închisoare pe viaţă. Eliberarea celor şase a avut loc după o vastă campanie diplomatică a Bulgariei şi a Uniunii Europene.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SIDA: Virusul HIV se transmite în medie cu o frecvenţă de 1/900 de contacte sexuale neprotejate O persoană heterosexuală infectată cu HIV va transmite acest virus unui partener sexual cu o frecvenţă medie de 1/900 de acte sexuale neprotejate, conform unui nou studiu realizat în Africa, transmite LiveScience.com.
(Corespondenţă) Epidemia de gripă, declarată în încă şase regiuni bulgăreşti : Încă şase regiuni din Bulgaria au declarat, luni, epidemie de gripă, a anunţat Ministerul Sănătăţii. Regiunile Burgas, Vraţa, Şumen, Blagoevgrad, Veliko Târnovo şi Kiustendil s-au alăturat în acest fel capitalei Sofia, unde epidemia a fost declarată încă de sâmbăta trecută, când numărul persoanelor...
Un copil născut cu HIV, vindecat prin administrarea unui amestec de antiretrovirale Medicii par cu un pas mai aproape de victoria finală împotriva temutului virus HIV, care provoacă SIDA, după ce o echipă medicală americană a confirmat vindecarea unui copil născut cu acest virus, prin administrarea unui cocktail de medicamente antiretroviale la scurt timp după naştere, conform publicaţiei...
Virusul HIV progresează în Europa, însă cazurile de SIDA sunt în scădere /raport/ Virusul SIDA /HIV/ a continuat să progreseze în Europa în 2010, dar tratamentele fac să scadă numărul de cazuri unde boala se declanşează efectiv, potrivit unui raport comun al Centrului European de Control şi Prevenţie a Bolilor /ECDC/ şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, publicat miercuri şi...
Timiş: HIV Street Art, campanie de informare şi educare pentru prevenirea infectării Centrul Timişoarei s-a transformat, vineri, într-o imensă scenă de transmitere a unor mesaje, mai ales pentru tineri, despre modul în care se pot feri de infectarea cu virusul HIV, dar şi despre recunoaşterea primelor semne ale bolii.
Carla Bruni lansează o campanie pentru eradicarea transmiterii materne a SIDA Prima doamnă a Franţei, Carla Bruni-Sarkozy, a patronat, miercuri, lansarea unei campanii a Fondului Global de Luptă împotriva SIDA, campanie care urmăreşte eradicarea transmiterii materne a virusului HIV până în anul 2015, transmite Efe.