Cele mai citite
 


Bacteria E.coli în Franţa: Carnea nu este din Belgia (agenţie sanitară)
sâmbătă, 18 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Carnea contaminată cu o tulpină de E.coli, care a trimis şapte copii în spital la Lille (nordul Franţei) nu este din Belgia, a anunţat joi Agenţia federală belgiană pentru Securitatea Lanţului Alimentar (AFSCA), transmite AFP.
'Am primit informaţii de la autorităţile sanitare franceze şi contrar a ceea ce s-a spus anterior carnea suspectă nu este din Belgia, ci din alte ţări europene', a afirmat Pierre Cassart, purtătorul de cuvânt al agenţiei sanitare belgiene.

Lotul de hamburgheri potenţial responsabili de intoxicaţia alimentară nu a fost distribuit în Belgia, a adăugat acesta.

Carnea infestată în Franţa face parte din produsele congelate marca 'Steaks Country' şi a fost comercializată de magazinele Lidl, gigantul german de discount.

Producătorul de hamburgheri, societatea franceză SEB, cu sediul la Saint-Dizier (nord-est) a ordonat miercuri retragerea tuturor loturilor suspecte, indicând că a importat carnea din Germania, Belgia şi Olanda.

Lotul contaminat a fost produs la 11 mai şi carnea a fost importată din Germania şi din alte ţări din UE, unde o anchetă este în curs de desfăşurare, potrivit unor surse oficiale europene.

Comisia Europeană a fost informată cu privire la această situaţie de către autorităţile franceze şi se aşteaptă să lanseze o alertă europeană în legătură cu noua ameninţare.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Evoluţii în scandalul cărnii de cal Scandalul legat de produse pregătite din carne de cal, deşi pe etichetă era menţionată carne de vită a cuprins numeroase ţări europene şi are ca punct de plecare Irlanda, notează vineri AFP într-o ştire vizând evoluţia în acest dosar.
Rusia restricţionează importurile de animale vii din unele ţări europene Serviciul Federal pentru Control Veterinar şi Fitosanitar al Federaţiei Ruse (Rosselhoznadzor) a instituit începând de miercuri restricţii provizorii la importul de animale vii şi de material reproductiv din Germania, Belgia, Franţa şi Olanda, în contextul apariţiei în UE a unei noi epizootii, relatează...
Scandalul prezenţei cărnii de cal în Europa, în produse etichetate ca având în compoziţie doar carne de vită (cronologie) 15 ianuarie 2013: Autoritatea naţională din domeniul alimentar din Irlanda anunţă, în urma analizelor ADN efectuate, prezenţa cărnii de cal în anumite produse comercializate în supermarketurile din Irlanda şi Marea Britanie, a căror etichetă indica doar carne de vită. Magazinele în care s-au descoperit...
(Corespondenţă)Belgia, încă neatinsă de bacteria entero-hemoragică E.coli Bruxelles, 3 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH) semnalată la începutul lunii mai în Germania şi care a provocat deja 18 decese în Germania şi Suedia nu a afectat deocamdată Belgia.
(Corespondenţă)Agenda instituţiilor europene, dominată de reacţia europeană la epidemia provocată de bacteria E.coli Bruxelles, 5 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Agenda instituţiilor europene de săptămâna viitoare va fi dominată de reacţia europeană la epidemia provocată de bacteria enterohemoragică E.coli (ECEH), care în ultimele două săptămâni a dus la moartea a 19 persoane şi a provocat...
Franţa: tulpina E.coli din hamburgeri 'nu este aceeaşi' cu cea din Germania Autorităţile sanitare franceze au declarat joi că au 'certitudinea' că bacteria E.coli aflată la originea spitalizării a şapte copii în nordul Franţei nu este 'aceeaşi tulpină' ca cea care a provocat o epidemie în Germania, transmite France Presse.