Cele mai citite
 


Bihor: Prelevare de organe de la poliţistul care şi-a împuşcat părinţii iar apoi s-a sinucis
sâmbătă, 18 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inima, dar şi alte organe interne ale poliţistului care şi-a omorât părinţii şi apoi şi-a tras un glonţ în cap, aflat în moarte cerebrală, vor fi prelevate, în noaptea de joi spre vineri, de echipe de chirurgi sosiţi din Cluj, Bucureşti şi Târgu Mureş.
Managerul Spitalului clinic de urgenţă din Oradea, dr. Carmen Pantiş a confirmat că intervenţia chirurgicală de prelevare de organe va avea loc în cursul nopţii, după ce, joi, sora poliţistului şi-a dat acordul ca organele acestuia să fie prelevate.
Potrivit medicului Carmen Pantiş, care coordonează în judeţ Programul Naţional de Transplant, trupul poliţistului este ţinut în viaţă doar cu ajutorul aparatelor, nu mai are nicio şansă de supravieţuire, motiv pentru care, după ce medicii de la secţia de Terapie Intensivă a spitalului i-au constatat joi la prânz moartea cerebrală, conducerea unităţii sanitare a purtat discuţii cu singura rudă apropiată care şi-ar fi putut da acceptul în acest sens.
Conform sursei citate, sora poliţistului şi-a dat acordul pentru prelevarea ficatului, rinichilor, inimii şi cornee. Specialiştii vor constata după deschiderea trupului dacă, într-adevăr, organele vor întruni toate condiţiile pentru a fi prelevate şi folosite în operaţii de transplant pentru salvarea unor bolnavi. Organele vor fi transportate către centre şi institute de transplant din Bucureşti şi Cluj-Napoca.
Oradea este cel de-al doilea oraş din ţară în ce priveşte numărul donatorilor de organe, după Timişoara. Anul acesta, este cea de-a 11-a operaţie de acest gen desfăşurată la Spitalul Judeţean şi pentru a doua oară în ultimii doi ani, când vor fi prelevate mai multe organe, inclusiv cordul. AGERPRES/(A-Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O nouă prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat în noaptea de duminică spre luni, ficatul şi rinichii de la o tânără din Arad, care suferise un accident vascular cerebral.
Timiş: O nouă prelevare de organe, la Spitalul Judeţean Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat în noaptea de marţi spre miercuri, ficatul şi rinichii de la o pacientă ce intrase în moarte cerebrală, în urma unui accident vascular...
Mureş: A opta prelevare de organe efectuată la SCJU de la începutul anului Echipe de medici din Târgu Mureş, Cluj-Napoca şi Bucureşti efectuează, miercuri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, a opta prelevare de organe de la începutul acestui an, a declarat purtătorul de cuvânt al SCJU, Mariana Negoiţă.
Mureş: Prelevare de organe la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, coordonată de dr. Radu Zamfir O echipă de medici de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca şi Institutul Clinic Fundeni Bucureşti, coordonată de dr. Radu Zamfir, a prelevat, miercuri seara, rinichii şi ficatul de la un donator aflat în moarte cerebrală la...
O nouă prelevare de organe, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara O nouă prelevare de organe de la un pacient aflat în moarte cerebrală a avut loc în noaptea de joi spre vineri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara, aceasta fiind cea de-a paisprezecea realizată de la începutul anului.
Timiş: Dublă prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara, 6 sep /Agerpres/ - O dublă prelevare de organe de la pacienţi aflaţi în moarte cerebrală va avea loc, în noaptea de luni spre marţi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.