Cele mai citite
 


Brăila: Programările la Centrul judeţean de tratament complet al glaucomului depăşesc 90 de zile
sâmbătă, 18 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Programările făcute la Centrul judeţean de tratament complet al glaucomului din Brăila, inaugurat în luna aprilie, depăşesc o perioadă de aşteptare de 90 de zile, iar cele mai multe solicitări sunt din afara judeţului, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
''Centrul judeţean de glaucom merge foarte bine. Deja programările depăşesc 90 de zile, iar cei mai mulţi pacienţi sunt din afara judeţului Brăila. De aceea am mare încredere şi în Centrul pentru chirurgia urechii, care va fi inaugurat în curând, şi în ambulatoriu, care trebuie să rezolve în mare parte problemele brăilenilor şi permanenţa în municipiul şi judeţul Brăila'', a precizat Stancu.
Centrul judeţean de tratament complet al glaucomului, amenajat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, a fost inaugurat pe 10 aprilie, în prezenţa vicepreşedintelui Societăţii Naţionale de Glaucom, Gabriel Ştefan.
Centrul este o investiţie în valoare de peste 200.000 de euro, realizată numai din bugetul CJ Brăila, dotările pentru diagnosticarea şi tratarea glaucomului fiind la nivelul anului 2011.
Vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Glaucom, Gabriel Ştefan, declara, cu această ocazie, că înfiinţarea acestui centru reprezintă ''un punct de răscruce între Bucureşti şi Iaşi, un punct important în asigurarea actului medical, el având mari şanse să ajungă un centru zonal de excelenţă''. 
Centrul judeţean de glaucom este dotat cu aparatură laser pentru un tratament chirurgical, dar şi cu aparatură de ultimă generaţie, pentru depistarea altor boli din câmpul vizual.
În ceea ce priveşte înfiinţarea Centrului pentru chirurgia urechii, nasului şi gâtului, preşedintele CJ Brăila a precizat că proiectul se află în procedura de achiziţionare a microscoapelor operatorii pentru ORL şi a unui Laser Argon pentru tratamentul retinopatiei diabetice.
Rinopatia diabetică, disfuncţie care se poate manifesta prin tulburări de vedere şi chiar orbire, este tratată mai nou de către medicii oftalmologi cu laserul cu argon - gaz rar, folosit şi în medicină - pentru a distruge şi îndepărta ţesuturile retiniene nealimentate cu oxigen în afara zonei centrale a retinei.
Metoda previne de asemenea îngroşarea vaselor de sânge fragile şi le cicatrizează pe cele sparte, obiectivul acestui tip de tratament fiind oprirea evoluţiei bolii. AGERPRES/ (A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Centru de excelenţă în chirurgia ORL, după inaugurarea celui de glaucom Consiliul Judeţean (CJ) Brăila are în derulare un proiect de înfiinţare, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, a unui centru de excelenţă pentru chirurgia urechii, nasului şi gâtului dotat la standarde internaţionale, proiect care urmează după inaugurarea unicului centru de tratament complet al ...
Brăila: A fost inaugurat unicul centru de tratament complet al glaucomului din ţară Unicul centru de tratament complet al glaucomului din ţară, amenajat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, a fost inaugurat duminică, în prezenţa vicepreşedintelui Societăţii Naţionale de Glaucom, Gabriel Ştefan.
Brăila: DSP susţine că Centrul Judeţean de Glaucom nu este avizat de Ministerul Sănătăţii Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că investiţia Consiliului Judeţean (CJ) Brăila de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, respectiv Centrul Judeţean de Glaucom, nu are avizul Ministerul Sănătăţii pentru a funcţiona sub...
Brăila: Laser Argon pentru tratarea retinopatiei diabetice, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila va fi dotat cu Laser Argon pentru tratamentul retinopatiei diabetice, aparat ultraperformant care poate costa până la 100.000 de euro, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă va fi inaugurat pe 19 noiembrie Ambulatoriul de specialitate integrat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, investiţie care se ridică la peste 42 milioane de lei, va fi inaugurat pe 19 noiembrie, după cum a declarat vineri preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Încasările Spitalului Judeţean de Urgenţă au crescut de la 50.000 de lei la 900.000 de lei Încasările Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila au crescut de la 50.000 de lei, câţi erau în noiembrie 2010, când instituţia a trecut în administrarea Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, la 900.000 de lei în noiembrie 2011, după cum a declarat preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.