Cele mai citite
 


Braşov: Festival ecvestru la Râşnov de Zilele oraşului
sâmbătă, 18 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O sută de cai din mai multe rase vor defila la acest final de săptămână prin faţa iubitorilor de cabaline, în cadrul celei de-a a-IX-a ediţii a Festivalului Naţional Ecvestru, care se desfăşoară la Râşnov, pe Valea Cetăţii.
Deschiderea oficială va avea loc sâmbătă, la ora 11,00, iar timp de mai multe ore cele o sută de exemplare din rasele Lipiţan, Greu Românesc, Andaluz, precum şi caii de sport şi agrement, aduse din mai multe judeţe ale ţării, vor efectua sărituri peste obstacole, tracţiuni, sau demonstraţii de cascadorie.
În cursul după-amiezii de sâmbătă, locul show-urilor de dresaj ecvestru va fi luat de ansamblurile locale de dansuri ţigăneşti, de dans modern, precum şi de trupele de muzică folk, populară sau de fanfară, care vor susţine spectacole în aer liber. Ele vor fi urmate, seara, de concertele formaţiilor "Spitalul 9" şi "Cassa Loco".
În cea de-a doua zi a festivalului va avea loc prezentarea raselor de cai şi proba de frumuseţe. Ziua va continua cu spectacole susţinute de ansambluri de copii din oraşul Râşnov.
Festivalul Ecvestru se desfăşoară în cadrul manifestării "Zilele Oraşului Râşnov" şi este organizat de Primăria şi Consiliul Local Râşnov, în parteneriat cu Centrul de Echitaţie "Diana", din oraş, şi cu Consiliul Judeţean.
Primarul oraşului Râşnov, Adrian Veştea, a declarat, pentru AGERPRES, că se aşteaptă la un număr mare de turişti, având în vedere că week-end-ul trecut, când în Cetate s-a desfăşurat "Festivalul Rozelor", primul eveniment cultural din această vară, oraşul a fost vizitat de 8.000 de turişti, cu toate că a plouat şi a fost destul de rece. AGERPRES/(AS - Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Apel al CJ către Ministerul Sănătăţii pentru urgentarea lucrărilor de reabilitare a Maternităţii Preşedinta Comisiei de Sănătate a Consiliul Judeţean (CJ) Braşov, Mariana Câju, a făcut, miercuri, în şedinţa de plen a acestui for, apel către Ministerul Sănătăţii, care finanţează prin Banca Mondială lucrările de reabilitare a corpului vechi al Spitalului de Obstretică şi Ginecologie, să discute cu...
Braşov: Clădirea Maternităţii va fi cumpărată de Consiliul Judeţean de la proprietar în rate Plenul Consiliului Judeţean (CJ) a aprobat, vineri, ca instituţia să cumpere clădirea Maternităţii, în valoare de 3,38 milioane de euro, de la proprietar - Biserica Evanghelică Parohia Braşov, în nouă rate egale plătite lunar începând de anul viitor.
Braşov: Rezultate negative după analizele intermediare făcute de DSVSA la laptele şi cornul distribuite în şcoli Analizele intermediare bacteriologice făcute până acum de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Braşov la laptele, cornurile şi paiele cu care se consumă laptele din cutii sunt negative, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă la Consiliul Judeţean, directorul DSVSA...
Braşov: Peste patru milioane de lei economii făcute de Consiliul Judeţean, redistribuiţi spitalelor din subordine Peste 4 milioane de lei, economii făcute de Consiliul Judeţean (CJ) şi instituţiile din subordine, la care se adaugă două milioane de lei venite de la bugetul de stat, au fost dirijaţi către cele şase spitale din subordinea CJ Braşov.
Braşov: CJ va investi cinci milioane de euro în continuarea lucrărilor de reabilitare la SJU Consiliul Judeţean Braşov va investi în următorii trei ani cinci milioane de euro pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a corpului B al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele CJ, Mihai Pascu.
Braşov: Comandament judeţean pentru asigurarea stării de sănătate a populaţiei în perioada sărbătorilor de iarnă Echipe mixte alcătuite din inspectori de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP), Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor vor desfăşura în perioada 2 decembrie 2015 - 6 ianuarie 2016 acţiuni de control în pieţe agroalimentare...