Cele mai citite
 


Cluj: Rinichii poliţistului care şi-a omorât părinţii vor fi transplantaţi la doi tineri
sâmbătă, 18 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Rinichii poliţistului din Oradea care s-a împuşcat după ce şi-a ucis părinţii vor fi transplantaţi la doi tineri, la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj.
Directorul institutului, Mihai Lucan, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că beneficiarii rinichilor sunt doi pacienţi de 17 şi, respectiv, 34 de ani, unul din Bucureşti şi celălalt din Medgidia, care au fost selectaţi dintre cinci candidaţi care au nevoie de transplant renal.
'În 43 de ani de meserie, de foarte puţine ori am fost pus în această situaţie. Păcatul poliţistului are tendinţa de a fi răscumpărat prin gestul surorii sale, care a dat acceptul de donare. Prin acest gest al surorii sale îi dăm poliţistului posibilitatea să facă un apel la iertare la Dumnezeire, pentru că organele lui vor salva alte vieţi', a menţionat Mihai Lucan.
Poliţistul Gabriel Venter, de 33 de ani, şi-a împuşcat miercuri seară părinţii, supărat că aceştia nu erau de acord să se însoare cu iubita lui, după care şi-a tras un glonţ în cap, intrând în comă profundă.
După ce sora poliţistului şi-a dat acordul, inima şi alte organe interne ale acestuia au fost prelevate, în noaptea de joi spre vineri, de echipe de chirurgi sosiţi din Cluj, Bucureşti şi Târgu Mureş.
Potrivit medicului Carmen Pantiş, care coordonează în Bihor Programul Naţional de Transplant, trupul poliţistului era ţinut în viaţă doar cu ajutorul aparatelor şi nu mai avea nicio şansă de supravieţuire.AGERPRES/(A - Marius Septimiu Avram)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal şi Agenţia Naţională de Transplant, reclamate la Parchet Preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie "Claudia Safta", Emanuel Ungureanu a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că a depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj o plângere împotriva Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR), condus de prof. univ. dr. Mihai...
Bihor: Prelevare de organe de la poliţistul care şi-a împuşcat părinţii iar apoi s-a sinucis Inima, dar şi alte organe interne ale poliţistului care şi-a omorât părinţii şi apoi şi-a tras un glonţ în cap, aflat în moarte cerebrală, vor fi prelevate, în noaptea de joi spre vineri, de echipe de chirurgi sosiţi din Cluj, Bucureşti şi Târgu Mureş.
Cluj: Dublu transplant, renal şi pancreatic, la ICUTR Institutul Clinic de Urologie şi transplant renal (ICUTR) Cluj a efectuat două duble operaţii de transplant renal şi pancreatic, primele după o întrerupere de opt ani.
Cluj: Premieră la Institutul de Urologie şi Transplant Renal Medicul urolog Mihai Lucan a realizat prima operaţie de transplant din ţară, de la un pacient cu stop cardio-respirator ireversibil şi care, în acelaşi timp, se afla şi în moarte cerebrală.
Doi copii au fost operaţi la Cluj pentru a li se transplanta rinichii prelevaţi de la un băieţel de cinci ani Cluj-Napoca, 14 ian /Agerpres/ - Doi copii, dintre care unul de doi ani, au fost operaţi, vineri, de o echipă de medici de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, pentru a li se transplanta rinichii prelevaţi de la un băieţel de cinci ani.
Mureş: Prelevare de organe la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, coordonată de dr. Radu Zamfir O echipă de medici de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca şi Institutul Clinic Fundeni Bucureşti, coordonată de dr. Radu Zamfir, a prelevat, miercuri seara, rinichii şi ficatul de la un donator aflat în moarte cerebrală la...