Cele mai citite
 


Epidemia de E.coli: 5 tone de carne aparţinând societăţii franceze SEB, confiscată în Italia
sâmbătă, 18 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile italiene au confiscat aproximativ 5 tone de hamburgheri şi bulete congelate din carne tocată de vită aparţinând societăţii franceze SEB, considerată că ar fi la originea contaminării a şapte copii, la Lille, cu o tulpină a bacteriei E.coli, urmând a fi efectuate o serie de analize, transmite vineri AFP, citând surse apropiate Ministerului Sănătăţii de la Roma.
'Carabinerii au confiscat joi după-amiază 1.570 pachete de hamburgheri de vită a câte un kilogram fiecare şi 4.000 de bulete a câte 900 de grame (în total, aproximativ 5 tone) marca Steaks Country fabricată de societatea franceză SEB, care este cel mai probabil la originea contaminării în Franţa, indică ministerul citat într-un comunicat.

Sechestrul pe carne a fost pus în apropiere de Verona (nord-est) pe platforma logistică a Lidl, gigantul german de discount, care 'cooperează pe deplin' cu autorităţile şi care a 'retras din supermarketuri produsele suspecte', conform ministerului.

O altă cantitate de produse din carne tocată a mărcii menţionate urmează să fie confiscată vineri. Aceste produse vor fi analizate de Institutul pentru Zooprofilaxie din Padova (nord-est) 'pentru a verifica prezenţa bateriilor infecţioase' în carne, conform autorităţilor sanitare italiene.

În opinia ministrului sănătăţii Feruccio Fazio, retragerea promptă din comerţ a produselor suspecte din carne demonstrează 'nivelul ridicat al sistemului de securitate alimentară' italian.

Şapte copii se aflau în continuare vineri în spital la Lille /nordul Franţei/, dintre care unul în stare gravă, după ce s-au contaminat cu bacteria E.coli în urma consumului de hamburgheri. Aceştia urmau să fie supuşi unor analize pentru a determina sursa de contaminare.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacteria E.coli îi îngenunchează pe agricultori O bacterie mortală, din cauza căreia au murit deja 16 persoane, 15 dintre care în Germania, a tăiat apetitul consumatorilor pentru crudităţi, generând dificultăţi pentru agricultorii din întreaga Europă, comentează miercuri AFP.
Franţa: tulpina E.coli din hamburgeri 'nu este aceeaşi' cu cea din Germania Autorităţile sanitare franceze au declarat joi că au 'certitudinea' că bacteria E.coli aflată la originea spitalizării a şapte copii în nordul Franţei nu este 'aceeaşi tulpină' ca cea care a provocat o epidemie în Germania, transmite France Presse.
Şapte persoane spitalizate în Franţa sub suspiciunea de contaminare cu bacteria E.Coli Şapte persoane au fost spitalizate joi seară la Bordeaux, în sud-vestul Franţei, fiind suspectate de contaminare cu bacteria E.coli, au anunţat autorităţile sanitare, citate de AFP.
(Corespondenţă)Agenda instituţiilor europene, dominată de reacţia europeană la epidemia provocată de bacteria E.coli Bruxelles, 5 iun - Corespondentul Agerpres, Tudor Martalogu, transmite: Agenda instituţiilor europene de săptămâna viitoare va fi dominată de reacţia europeană la epidemia provocată de bacteria enterohemoragică E.coli (ECEH), care în ultimele două săptămâni a dus la moartea a 19 persoane şi a provocat...
E.coli: dacă nu castraveţii spanioli sunt cauza, de unde vine totuşi epidemia? Comisia Europeană a ridicat miercuri seara alerta legată de castraveţii spanioli ca posibilă sursă de contaminare cu bacteria entero-hemoragică E.coli (ECEH) , dar originea acesteia rămâne încă necunoscută. Epidemia cauzată de ECEH a provocat deja 17 decese în Europa, numărul persoanelor contaminate...
Germania: Epidemia cu E.coli nu a fost provocată de castraveţii spanioli Castraveţii spanioli nu sunt vinovaţi de izbucnirea epidemiei cauzate de 'E. coli', care a făcut până acum 15 morţi, producând totodată îmbolnăvirea a peste 1.400 de persoane în Germania, a informat marţi şefa Departamentului de sănătate publică din Hamburg, Cornelia Prufer-Storks, transmite EFE.