Cele mai citite
 


Etichetele nutriţionale pe alimente vor fi obligatorii în UE din 2016
sâmbătă, 18 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Alimentele vândute în supermarketurile europene vor avea etichete cu informaţii nutriţionale, pentru o mai bună informare a consumatorilor, potrivit unui acord încheiat între Parlamentul European şi cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene, informează site-ul lesquotidiennes.com.
Eticheta va avea informaţii despre valorile energetice, ca şi despre cantităţile de grăsimi, proteine, zaharuri sau sare, a indicat o sursă diplomatică. Negociatorii au căzut de acord să elimine semnalarea cărnii provenite din sacrificări rituale, fără tranchilizarea animalelor, pe care Parlamentul dorea să o treacă pe ambalaj. Reprezentanţi ai comunităţii evreieşti au protestat împotriva unei asemenea măsuri, care ar fi adus prejudicii, potrivit lor, abatoarelor cusher, o mare parte din producţia acestora fiind vândută în prezent drept carne non cusher.
Pe viitor va fi obligatorie şi menţionarea ţării de origine a cărnii proaspete, nu numai pentru carnea de vacă, ci şi de porc, pasăre, miel, oaie şi capră. În schimb, nu se va preciza ţara pe felurile pregătite.
Compromisul la care s-a ajuns ar putea fi confirmat în iulie, prin vot al Parlamentului, şi apoi de cele 27 de ţări membre ale UE. Cea mai mare parte a prevederilor nu va putea totuşi fi aplicată imediat, fiind prevăzut un termen de trei ani. Prin urmare, etichetele nutriţionale vor fi obligatorii doar peste cinci ani, adică după 2016, încheie lesquotidiennes.com.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ARC:Evaluările privind carnea roşie şi preparatele din carne sunt aruncate fără nicio rigoare ştiinţifică Asociaţia Română a Cărnii (ARC) consideră că evaluările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) potrivit cărora carnea roşie şi preparatele din carne ar fi cancerigene sunt aruncate cu uşurinţă pe piaţă, "fără niciun discernământ şi fără nicio rigoare ştiinţifică", iar presa responsabilă din România...
Diete cu efect antiinflamator Notiunea de dieta cu efecte antiinflamatorii e bazata pe un concept simplu: poarta acest nume acele diete axate pe anumite alimente ce sunt recunoscute pentru abilitatile lor de a diminua inflamatiile. Multe din aceste diete cu efecte antiinflamatorii sunt concentrate in jurul unor alimente precum: cereale...
Alimente anti-grasime Atunci când vă decideţi să începeţi o cură de slabire este bine de ştiut că există alimente anti-grăsime sau, aşa cum sunt denumite de către nutriţionişti, alimente cu calorii negative, deoarece nu adaugă calorii alimentaţiei noastre ci, dimpotrivă, le consumă.
Alimente de evitat in timpul sarcinii Sarcina este o perioada a schimbarilor pentru care orice viitoare mamica trebuie sa se pregateasca temeinic: modificarile hormonale, fluctuatiile in greutate si bineinteles, clasicele pofte culinare!
Iaurtul – un prieten de nădejde în lupta cu obezitatea şi supraponderea Prevalenţa obezităţii în România este de 31%, ceea ce înseamnă că aproape 5 milioane de români cu vârste cuprinse între 20 şi 79 de ani suferă de obezitate, arată rezultatele studiului epidemiologic PREDATORR, anunţate în 2014. Studiul naţional mai raportează că alţi peste 5,5 milioane de...
Un alt compus conţinut de carnea roşie, factor de risc cardiovascular Nivelurile ridicate de grăsimi saturate şi colesterol din carnea roşie sunt considerate de multă vreme un factor de risc pentru boli cardiovasculare, însă un nou studiu identifică un factor de risc suplimentar, prezent tot în carnea roşie, un nutrient denumit carnitină, conform LiveScience.com.