Cele mai citite
 


Gorj: Foştii angajaţi ai spitalului din Bumbeşti-Jiu îşi cer drepturile salariale în instanţă
sâmbătă, 18 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 21 de foşti angajaţi ai Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu, afiliaţi sindicatului "Sănătatea", au acţionat în instanţă fosta administraţie a unităţii spitaliceşti pentru recuperarea drepturilor băneşti ce le revin în urma disponibilizării.
Potrivit preşedintelui Sindicatului "Sănătatea", Ion Măruţă, valoarea sumelor revendicate de cei 21 de foşti angajaţi TESA ai Spitalului din Bumbeşti-Jiu se ridică la aproximativ 800.000 de lei, banii reprezentând 24 de salarii brute compensatorii pentru fiecare salariat disponibilizat.
"Este vorba despre 21 de angajaţi care, începând cu data de 1 iunie, au fost transformaţi în şomeri. Ei revendică sume compensatorii în valoare de circa 800.000 de lei. Spitalul a recunoscut datoria pe care o are faţă de salariaţi întrucât a fost iniţiată procedura de concedieri colective şi s-a plătit contravaloarea a două salarii pentru fiecare salariat. Banii pe care îi cer în instanţă ar reprezenta diferenţa până la 24 de salarii compensatorii pentru fiecare angajat", a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Ion Măruţă.
Spitalul Orăşenesc din Bumbeşti-Jiu a fost închis începând cu data de 1 aprilie, fiind singura unitate spitalicească din judeţ desfiinţată în procesul reorganizării sistemului sanitar. Personalul medical care activa în unitate a fost redistribuit la celelalte spitale din judeţ, cea mai parte a medicilor şi asistenţilor ajungând la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Personalul TESA al unităţii spitaliceşti a fost disponibilizat, primind un preaviz de 20 de zile, care a expirat, iar cei 21 de angajaţi nu şi-au primit salariile compensatorii. AGERPRES/(AS - Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: SJU Târgu-Jiu va scoate la concurs peste 40 de posturi până la sfârşitul anului Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu va scoate la concurs aproximativ 40 de posturi până la finalul acestui an, a declarat, marţi, şeful Biroului de Resurse Umane al unităţii medicale, Cătălin Vienescu.
Gorj: Circa 77 000 lei, imputaţi Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu în luna octombrie Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj au efectuat pe parcursul lunii octombrie o serie de controale la Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu, pentru neregulile depistate fiind imputată suma de 77 000 lei, a declarat, miercuri, preşedintele interimar al instituţiei...
Gorj: Managerul privat al Spitalului Târgu-Jiu a identificat mai multe riscuri, ameninţări şi deficienţe în unitate Managerul privat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, Cristian Vlădoianu, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a identificat mai multe probleme în unitatea pe care a preluat-o, una dintre acestea referindu-se la restricţiile bugetare generate de neatingerea pragului de...
Gorj: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, sancţionat de Casa de Asigurări de Sănătate din cauza unor nereguli Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost sancţionat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, în urma unor nereguli constatate în unitatea medicală, a declarat, joi, directorul CJAS Gorj, Daniel Bondoc.
Gorj: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a primit un ecograf performant pentru depistarea cancerului la sân Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a primit, în urma unei sponsorizări, un ecograf performant care ajută la descoperirea cancerului de sân, valoarea noului aparat fiind de 40.000 de dolari fără TVA, a declarat miercuri managerul unităţii medicale, Tiberiu Tătaru.
Gorj: Peste 1.000 de membri ai Sanitas au semnat pentru declanşarea protestelor din sistemul de sănătate Aproximativ 1.100 de salariaţi din sistemul de sănătate din Gorj, membri ai Sanitas, au semnat pentru declanşarea grevei de avertisment programată în data de 25 noiembrie, dar şi pentru cea generală, din 28 noiembrie, a declarat luni pentru AGERPRES preşedintele Sanitas Gorj, Valentin Popa.