Cele mai citite
 


Iaşi: Angajaţii Spitalului de Pneumoftiziologie au declanşat un protest spontan
sâmbătă, 18 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Angajaţii Spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi au declanşat, vineri, un protest spontan, din cauza reducerii tarifului pe caz rezolvat la secţia de Chirurgie Toracică de la 4.330 la 1.360 de lei.
Liderul Sanitas Iaşi, Viorel Tănase, a declarat pentru AGERPRES că în scurt timp spitalul nu va mai putea funcţiona din cauza subfinanţării.
"Bani de salarii ar fi, nu ar mai fi bani pentru utilităţi, medicamente şi alte probleme. Un spital nu cheltuie bani doar pe salarii. Chirurgia toracică era vârful de excelenţă al spitalului. Acolo sunt cazurile cele mai grele. De la 4.300 pe caz rezolvat, cât era plătit anul trecut, în 2011 s-a stabilit că se plăteşte cu 1.339 de lei. Nu se poate aşa ceva. Acolo sunt profesionişti care efectuează operaţii complexe, acolo este un spital unic în zona Moldovei. Nu poţi face schimbări aşa, din pix, cum vrei. Nu se poate ca cineva de sus să dea cu pixul fără să facă în prealabil o analiză", opinează Viorel Tănase.
El a explicat că protestul a fost declanşat ca urmare a neînţelegerii privind semnarea contractului cadru dintre conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie şi cea a Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate (CJAS). Din acest motiv, Spitalul de Pneumoftiziologie este la un pas de a ajunge la comisia paritară din cadrul Casei Naţionale pentru Asigurări de Sănătate.
Prof.univ.dr. Tiberiu Mihăescu, membru al Consiliului de Administraţie din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie, susţine că a fost solicitat de la CJAS un buget de 26,7 milioane de lei, însă oferta a fost de 24,5 milioane de lei.
"Nu am semnat contractul, pentru că nu putem accepta să avem un buget mai mic decât anul trecut, în condiţiile în care multe dintre clinicile, secţiile sau chiar spitalele de profil din localităţile şi judeţele învecinate Iaşiului au fost desfiinţate, iar pacienţii redirecţionaţi către noi. Asta ar însemna ca spitalul să nu îşi poată desfăşura activitatea", a explicat, la rândul său, Dumitru Filipeanu, managerul spitalului. AGERPRES/(A, AS - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Protest spontan la Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie Peste 100 de angajaţi de la Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie au declanşat, vineri, un protest spontan, nemulţumiţi fiind că nu şi-au primit salariile la timp.
Iaşi: Mai multe internări de zi la Spitalul de Pneumoftiziologie pentru a acoperi cheltuielile Medicii de la Spitalul de Pneumoftiziologie vor trebui să efectueze 10.000 de internări de zi pentru ca astfel unitatea medicală să îşi poată acoperi cheltuielile cu salariile angajaţilor şi cele pentru utilităţi şi medicamente.
Iaşi: A crescut numărul celor care apelează anual la formularul de sănătate E 112 Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Iaşi, Robert Dâncă, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că numărul beneficiarilor formularului de tratament în străinătate E 112 creşte de la an la an, cele mai solicitate clinici fiind din Germania şi Austria.
Iaşi: Protest al sindicaliştilor Sanitas, de teama diminuării salariilor Aproximativ 200 de membri ai sindicatului Sanitas au ieşit, marţi după-amiaza în stradă, pentru a picheta sediul Instituţiei Prefectului, nemulţumiţi fiind de fondurile insuficiente pentru a asigura salariile la nivelul actual.
Vaslui: Fostul şef al Casei de Asigurări de Sănătate Iaşi a deschis un spital în oraşul Negreşti Fostul şef al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Iaşi, medicul chirurg Iulian Şerban a deschis un centru medical în oraşul vasluian Negreşti, unde Spitalul Orăşenesc a fost închis în anul 2011, pe timpul guvernării Boc.
Iaşi: Deputatul Movilă vrea clarificarea situaţiei de la Socola Deputatul PDL Petru Movilă doreşte clarificarea situaţiei de la Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola, din Iaşi, motiv pentru care parlamentarul a avut o întrevedere cu secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, şi cu Doru Bădescu, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS)...