Cele mai citite
 


MS a făcut modificări în lista privind condiţiile de acordare a laptelui praf pentru copiii de 0-12 luni
sâmbătă, 18 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şeful Departamentului Program Naţional din Ministerul Sănătăţii (MS), dr. Mihaela Bardoş, a declarat, vineri, că au fost făcute modificări la lista privind condiţiile de acordare a laptelui praf pentru copiii de 0-12 luni, aplicându-se criteriile medicale şi nu cele sociale.
Medicul a mai spus că a fost completată lista cu afecţiunile de care suferă mamele şi nu pot să alăpteze, introducându- se epilepsia şi insuficienţa hepatică, iar dacă bebeluşul nu se recuperează în primele două săptămâni şi nu ia în greutate, înregistrând mai puţin de 500 de grame, poate beneficia, de asemenea, de lapte praf.
Dr. Mihaela Bardoş a subliniat că în funcţie de standardele de creştere a copilului pentru o lună - pe care medicii de familie le cunosc şi pe care le aplică - ''în funcţie de ce se decide, copilul trebuie sau nu să beneficieze de lapte praf''.
Ea a subliniat că trebuie încurajată alăptarea la sân şi dacă nu sunt cauze fiziologice, nu este indicată introducerea laptelui praf. Potrivit medicului, anul trecut au beneficiat de lapte praf 40.000 de copii, iar pentru anul acesta se estimează, potrivit datelor privind natalitatea, că vor beneficia de lapte praf aproximativ 11.000 de copii.
''În anul 2010, pentru lapte praf au fost alocaţi 15 milioane lei, iar pentru anul 2011 - trei milioane lei, iar dacă va fi necesar se vor suplimenta fondurile'', a precizat dr. Mihaela Bardoş. AGERPRES/(AS-Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alaptarea - beneficiile laptelui matern Alaptarea presupune hranirea unui copil cu laptele provenit din sanul matern. Laptele matern este un lichid “viu” ce protejeaza copiii de boli si contribuie in mod activ la dezvoltarea fiecarui sistem din organismul copilului. Alaptarea stimuleaza sistemul imunitar al bebelusilor si protejeaza impotriva...
Ministerul Sănătăţii va aloca în acest an 5 milioane de lei pentru achiziţia de lapte praf Direcţiile de sănătate publică vor primi, în perioada următoare, fonduri pentru a demara achiziţia de lapte praf la nivel local, Ministerul Sănătăţii alocând în acest sens 5 milioane de lei, informează MS, printr-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.
DSP Suceava, fără lapte praf pentru sugari Suceava, 21 aprilie /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a rămas fără lapte praf pentru sugari, iar stocurile nu pot fi completate deoarece Ministerul Sănătăţii nu a transmis încă fila de buget pentru programele de sănătate din acest an, în care intră şi cel pentru laptele gratuit...
Gorj: Stocul de lapte praf destinat bebeluşilor a fost epuizat Târgu-Jiu, 8 mar/Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a epuizat stocul de lapte praf destinat nou-născuţilor din judeţ, reprezentanţii instituţiei declarând că vor relua procedura de achiziţie a produsului după ce Ministerul Sănătăţii va aloca banii necesari.
Brăila: Stocul de lapte praf pentru sugari a fost epuizat, iar necesarul este de opt tone Stocul de lapte praf pentru sugari a fost epuizat în judeţul Brăila, iar necesarul pentru anul acesta este de opt tone, a declarat directorul DSP Brăila, dr. Gabriel Ciochină, în şedinţa Comisiei de Dialog Social a Prefecturii.
Premierul a solicitat MS continuarea programului de lapte praf Prim-ministrul Emil Boc a cerut, miercuri, în şedinţa de Guvern, Ministerului Sănătăţii continuarea şi în acest an a programului prin care se oferă lapte praf copiilor în vârstă de până la un an. "Am discutat cu Ministerul Sănătăţii pentru continuarea programului de lapte praf pentru grupa de vârstă...