Cele mai citite
 


Mureş: Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Clinic Judeţean va fi modernizat din fonduri europene
sâmbătă, 18 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele ADR Centru, Simion Creţu, şi preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Lokodi Edita Emoke, au semnat, vineri, contractul de finanţare a proiectului 'Modernizarea şi Dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic Judeţean Mureş', în valoare de peste 11,2 milioane de lei.
Din valoarea totală a proiectului de 11.268.606 lei, CJ Mureş va avea o contribuţie proprie de 405.164 de lei şi, conform documentului semnat, termenul de execuţie va fi luna martie 2013.
Preşedintele CJ Mureş, Lokodi Edita Emoke, a declarat că proiectul presupune executarea de lucrări de consolidare şi de curăţire completă a tuturor tencuielilor deteriorate, reabilitarea utilităţilor şi instalaţii interioare, achiziţionarea de utilaje şi echipamente tehnologice şi dotarea secţiilor Ambulatoriului Spitalului Clinic Judeţean Mureş.
În cadrul proiectului vor intra în reabilitare 18 cabinete medicale din două clădiri ale SCJ Mureş şi, potrivit directorului unităţii medicale, dr. Judith Konrad, prin reabilitarea acestor spaţii vor scădea considerabil cheltuielile spitalului în special prin creşterea diagnosticării pacienţilor în ambulatoriul de specialitate, fără a mai fi nevoie de internare.
Konrad a precizat că anul trecut au fost 90.000 de pacienţi care s-au adresat ambulatoriului de specialitate al SCJ Mureş şi că în viitor, la finalul lucrărilor, numărul pacienţilor investigaţi şi trataţi va ajunge undeva la 150.000.
Consilierul personal al Ministrului Sănătăţii, Levente Vass, a arătat, la rândul său, că activitatea de susţinere a ambulatoriilor de specialitate din spitale este trendul în care trebuie să meargă sistemul medical, aşa cum se întâmplă şi în străinătate.
Cererea de finanţare pentru proiectul 'Modernizarea şi Dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic Judeţean Mureş' a fost depusă în luna octombrie a anului 2009 prin Programul Operaţional Regional.AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Contractul de finanţare pentru reabilitarea ambulatoriului Spitalului Judeţean Harghita, semnat Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va fi reabilitat şi dotat din fonduri europene, după ce Consiliul Judeţean Harghita a câştigat un important proiect în cadrul Programului Operaţional Regional.
Peste 380 milioane de euro din fondul european Regio pentru proiecte în Regiunea Centru Cele 1.083 proiecte depuse de către autorităţi, firme şi ONG-urile din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu (Regiunea de Dezvoltare Centru) au solicitat fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional - Regio în valoare de 386,23 milioane euro, se arată într-un comunicat...
Finanţare din fonduri europene pentru comunităţile locale din judeţul Satu Mare Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a semnat, luni, cu prilejul unei vizite efectuate în judeţul Satu Mare, trei contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional, a căror valoare totală se ridică la circa 2,5 milioane de euro, informează ministerul de resort.
Alba: Spitalul din Abrud, reabilitat cu fonduri europene Spitalul din oraşul Abrud va beneficia de o finanţare europeană nerambursabilă de peste un milion şi jumătate de lei pentru reabilitare şi modernizare, prin Programul Operaţional Regional.
Policlinica spitalului municipal şi un liceu din Hunedoara vor fi reabilitate cu fonduri europene Policlinica Spitalului municipal "Alexandru Simionescu" şi Colegiul Economic "Emanuil Gojdu", ambele din municipiul Hunedoara, vor fi reabilitate în baza a două proiecte în valoare totală de 3,32 milioane de euro, din care 2,12 milioane de euro reprezintă finanţare nerambursabilă din fonduri europene...
Harghita: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, reabilitat din fonduri europene Un număr de 14 cabinete de ambulatoriu din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc vor fi reabilitate din fonduri europene, după ce Consiliul Judeţean (CJ) Harghita a câştigat un proiect în cadrul Programului Operaţional Regional.