Cele mai citite
 


Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, cere, din nou, demisia ministrului Sănătăţii
sâmbătă, 18 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a solicitat, vineri, demisia ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, pe care îl acuză că dezinformează "în legătură cu descentralizarea din cadrul instituţiei pe care o conduce".
"Solicităm, pentru a treia oară, demisia ministrului Cseke Attila, care se face vinovat de multe păcate - a omorât oameni cu 'reforma' sa din sănătate, a distrus sistemul sanitar şi minte cu neruşinare. Considerăm că ministrul Cseke Attila face, de fiecare dată când vorbeşte despre sănătate, referiri la judeţul Vrancea, pentru a încerca să îşi justifice insuccesele pe care le-a înregistrat în procesul de aşa-zisă 'descentralizare', în fapt o crimă comisă la adresa sistemului sanitar şi la adresa cetăţenilor acestei ţări care au plătit, chiar cu viaţa, în numele reformei din sănătate'', se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES.
Preşedintele CJ Vrancea îi atrage, din nou, atenţia lui Cseke Attila că este ''într-o gravă eroare atunci când acuză autorităţile judeţene că nu au făcut investiţii în spitale'', pentru că, susţine acesta, ''Spitalul de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' Focşani nu se află în administrarea Consiliului Judeţean Vrancea, ci în administrarea ministerului".
Potrivit Ministerului Sănătăţii, "în anul 2011, codaşe la prevederi bugetare alocate unităţilor spitaliceşti sunt Vrancea, cu 70.000 de lei, Teleorman cu 205.000 de lei, Ialomiţa cu 340.000 de lei, Călăraşi cu 519.000 lei, Dâmboviţa cu 533.000 de lei şi Vaslui cu 695.000 lei". AGERPRES/ (AS - Valentin Moisa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Marian Oprişan solicită demisia ministrului Cseke Attila Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan (PSD) a solicitat, joi, demisia ministrului sănătăţii, Cseke Attila, ca reacţie a declaraţiilor acestuia conform cărora administraţiile judeţene din Dolj şi Vrancea nu au alocat fonduri spitalelor.
Vrancea: Marian Oprişan cere demisia ministrului Sănătăţii Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea Marian Oprişan (PSD) a cerut, vineri, demisia ministrului Sănătăţii Cseke Attila după ce pe site-ul ministerului a apărut un proiect de hotărâre de guvern prin care se abrogă transferul managementului asistenţei medicale pentru mai multe spitale, printre care...
Vrancea: Oprişan preia spitalele doar atunci când acestea nu vor mai avea datorii Focşani, 14 sept /Agerpres/ - Preşedintele Consiliul Judeţean Vrancea, Marian Oprişan a declarat, marţi, că nu va fi de acord cu preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' Focşani, precum şi a spitalelor comunale din Vidra şi Dumbrăveni, până când Ministerul Sănătăţii nu va plăti la...
Vrancea: Marian Oprişan refuză preluarea spitalelor din cauza datoriilor Focşani, 30 iun /Agerpres/ - Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Marian Oprişan, a refuzat să preia spitalele din judeţ, respectiv Spitalul judeţean 'Sfântul Pantelimon' din Focşani şi cele din Dumbrăveni şi Vidra.
Eugen Nicolăescu: 15 mai - finalizarea procesului de reorganizare a direcţiilor de sănătate şi caselor judeţene (interviu) Reorganizarea şi restructurarea direcţiilor de sănătate publică şi a caselor judeţene va fi făcută până la data de 15 mai, urmând să plece efectiv în şomaj cel mult 4, 5 - 6% din angajaţi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
Cseke Attila: Cele mai multe investiţii pentru spitale le-au făcut autorităţile Capitalei Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că după transferarea managementului asistenţei medicale către autorităţile administraţiei publice locale, cele mai multe investiţii, la un an de la descentralizare, le-a făcut Capitala, urmată de Cluj.