Cele mai citite
 


Republica Dominicană: 46 de decese cauzate de holeră
sâmbătă, 18 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Republica Dominicană a informat joi că a înregistrat 46 de decese provocate de holeră de când această boală a apărut în ţară în luna noiembrie, potrivit unui nou bilanţ al victimelor, bazat pe datele consemnate până la 15 iunie, semnalează agenţia spaniolă de presă EFE.
Numărul persoanelor afectate de această boală este de 1.546, iar printre ultimele victime ale holerei se numără o fetiţă de un an, un băieţel de 11 ani şi o femeie de 45 de ani.

Holera, care a ucis peste 5.000 de persoane în Haiti, ţară vecină, este o infecţie intestinală acută caracterizată prin diaree gravă, cu vărsături şi deshidratare care poate provoca acidoză (creşterea acidităţii sângelui) şi colaps circulator în termen de 24 de ore, adaugă sursa citată. În cazurile netratate, holera poate provoca moartea.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Epidemie de holeră în Haiti: 105 de decese de sâmbătă, 442 în total Epidemia de holeră din Haiti s-a soldat cu 105 noi decese de sâmbătă, bilanţul morţilor fiind acum de 442 de morţi, au anunţat miercuri autorităţile haitiene, care au precizat că există şi 1.978 de noi spitalizări, ceea ce ridică numărul lor total la 6.742, relatează AFP.
Holeră în Haiti: 1.523 de morţi, potrivit unui nou bilanţ Epidemia de holeră care a lovit Haiti de la mijlocul lunii octombrie a făcut 1.523 morţi, potrivit unor cifre publicate joi de Ministerul Sănătăţii, informează AFP.
Holeră în Haiti: 724 de morţi, potrivit unui nou bilanţ Epidemia de holeră din Haiti a provocat moartea a 724 de persoane, dintre care patru la Port-au-Prince, în timp 11.000 de bolnavi au fost spitalizaţi, a anunţat joi Ministerul haitian al Sănătăţii, potrivit unui nou bilanţ, informează AFP.
Bilanţul epidemiei de holeră în Haiti depăşeşte 900 de morţi Ultimul bilanţ al epidemiei de holeră declanşate în Haiti în urmă cu trei săptămâni indică 917 morţi, ea manifestându-se deocamdată în şase din cele zece departamente, informează Reuters.
Epidemia de holeră din Haiti a făcut aproape 4.000 de morţi Epidemia de holeră din Haiti continuă să bată în retragere, cu opt decese pe zi înregistrate săptămâna trecută, cu un total de 3.889 de morţi până la 16 ianuarie, se precizează în cel mai recent bilanţ al Ministerului haitian al Sănătăţii, publicat miercuri şi preluat de France Presse.
Epidemia de holeră din Haiti, de 'tipul cel mai periculos' (ministrul sănătăţii) Ministrul haitian al sănătăţii, Alex Larsen, a confirmat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, existenţa unei epidemii de holeră 'de tipul cel mai periculos' în ţară, care se află la originea a peste 135 de decese în ultimele zile, relatează AFP.