Cele mai citite
 


Sălaj: 'Exod' al asistenţilor medicali către străinătate
sâmbătă, 18 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 40 de asistenţi medicali din Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău intenţionează să plece la muncă în străinătate, după ce, în 2010, peste 100 de cadre medicale din Sălaj au făcut demersuri pentru obţinerea unor certificate de conformitate care să le permită să lucreze în domeniul medical în alte ţări, potrivit Rodicăi Mureşan, preşedintele filialei Sălaj a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.
"Sunt în jur de vreo 40 de asistente din Spitalul Judeţean care au solicitat adeverinţe de plecare în străinătate, în diverse ţări precum Belgia, Italia, Spania, iar pentru absolvenţii tineri care au terminat - ştiţi cum este, toate posturile sunt blocate, nu se deblochează decât la şapte plecări unul - lumea se cam duce. Acum, n-aş putea să confirm dintre cei care au solicitat adeverinţe de plecare că s-a şi materializat în final plecarea lor. Dar adevărul este că eu pot să vă spun că peste 100 de adeverinţe am eliberat anul trecut. Este un exod, ăsta este adevărul, şi este păcat pentru că pleacă asistenţii care sunt cu experienţă, care au lucrat la patul bolnavului, pentru că efectiv s-au trezit în faţa faptului că nu pot să-şi întreţină o familie sau sunt disperaţi. Pentru că omul pleacă din disperare, nu pleacă de plăcere", a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Rodica Mureşan.
Prezent vineri la festivitatea de absolvire a unei noi generaţii de asistenţi medicali ai Şcolii Postliceale Sanitare Zalău, prefectul Vegh Alexandru a făcut un apel către proaspeţii absolvenţi să rămână în ţară.
"Mai am o rugăminte. Sper că atunci când v-aţi înscris la cursuri nu v-aţi gândit să vă orientaţi spre străinătate. Sper să folosiţi aceste diplome aici, la noi acasă, pentru că avem nevoie. Chiar dacă în momentul de faţă condiţiile sunt aşa cum sunt, să fim optimişti, că vom deveni o societate dezvoltată şi, şi în acest domeniu, o să putem oferi salarii decente pentru munca pe care o prestaţi", a precizat acesta. AGERPRES/(A - Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Peste 300 de medici şi asistenţe din ţară şi străinătate dezbat la Zalău problema infecţiilor nosocomiale Peste 300 de medici şi asistente din întreaga ţară, alături de un important grup de specialişti din Marea Britanie, dezbat la Zalău, joi şi vineri, problemele actuale privind infecţiile nosocomiale din spitale.
Sălaj: Asistenţii medicali pleacă la muncă în străinătate Tot mai mulţi asistenţi medicali din Sălaj aleg să plece la muncă în străinătate, a informat, joi, în cadrul unei întâlniri care a avut loc la Zalău, cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaţionale a Asistenţilor Medicali, Rodica Mureşan, preşedinte al filialei Sălaj a Ordinului Asistenţilor Medicali ...
Peste 2.000 de cadre medicale au trecut pragul Târgului Internaţional de Cariere Medicale Peste 2.000 de medici tineri şi medici cu experienţă, farmacişti, asistenţi medicali, dentişti, studenţi la medicină sau proaspeţi absolvenţi au vizitat sâmbătă şi duminică Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice - se arată într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.
Sălaj: "Oscarul" pentru asistenţa medicală din Anglia, pentru un proiect ce vizează Spitalul Judeţean Zalău Un proiect ce vizează prevenirea şi controlul infecţiilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, implementat de unitatea spitalicească în parteneriat cu Hospital Trust Calderdale and Huddesfield din Yorkshire a fost recompensat cu "Nursing time awards", un echivalent al premiilor "Oscar", acordat asistenţilor...
Sălaj: Medici şi asistenţi medicali din ţară şi Marea Britanie, la Conferinţa de Sterilizare de la Zalău Circa 240 de medici şi asistenţi medicali din întreaga ţară şi din Marea Britanie participă, joi şi vineri, la comunicări şi workshop-uri pe teme privind procesul de sterilizare, procedurile invazive şi siguranţa pacientului în cadrul celei de-a şasea ediţii a Conferinţei internaţionale de sterilizare...
Sălaj: Spitalul judeţean implementează planul de îngrijire a pacienţilor Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău va implementa, pentru început în două din secţiile sale, un "plan de îngrijire" care are drept scop punerea pacientului în centrul atenţiei, ca o prioritate, pentru obţinerea unei sări de sănătate optime a acestuia.