Cele mai citite
 


Uleiul de măsline ajută la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale
sâmbătă, 18 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O dietă conţinând o cantitate importantă de ulei de măsline poate proteja persoanele în vârstă de peste 65 de ani de accidentele vasculare cerebrale, care reprezintă cea de-a treia cauză a mortalităţii în Statele Unite, după bolile cardiace şi cancer, potrivit unui studiu publicat joi de revista Journal of Neurology, transmite EFE.
Accidentul vascular cerebral se produce în momentul în care un vas de sânge din creier sau unul care transportă sânge la creier rămâne blocat din cauza un cheag, sau se rupe. Creierul, lipsit de sânge şi oxigen, începe să moară.

Riscul producerii unui accident cerebral devine din ce în ce mai mare pe măsura înaintării în vârstă, ajungând să se dubleze cu fiecare nouă decadă de viaţă după pragul de 55 de ani, susţine Asociaţia Cardiacă Nord-Americană.

'Cercetarea noastră indică faptul că ar trebui elaborat un nou set de recomandări dietetice, pentru a preveni atacurile cerebrale la persoanele de peste 65 de ani', a declarat autoarea studiului, Cecilia Samieri, care îşi desfăşoară activitatea la la Universitatea din Bordeaux şi la Institutul Naţional de Cercetare Medicală.AGERPRES/(Magdalena Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dieta mediteraneană poate reduce riscul de îmbolnăvire de cancer mamar Dieta mediteraneană poate reduce riscul de îmbolnăvire de cancer mamar, pe lângă celelalte efecte benefice asupra sănătăţii, conform unui nou studiu realizat în Spania, informează Live Science.
Dieta mediteraneană este cea mai bună modalitate de a combate obezitatea (medici britanici) Dieta mediteraneană ar putea combate obezitatea mult mai bine decât dietele sărace în grăsimi, reducând rapid riscul de infarct miocardic şi accidentul vascular cerebral, au scris medici britanici în Postgraduate Medical Journal (PMJ).
Uleiul de măsline poate preveni atacul cerebral la persoanele în vârstă (studiu) Persoanele de peste 65 de ani amatoare de ulei de măsline riscă mai puţin să facă atacuri cerebrale decât cele care nu consumă acest tip de ulei, arată un studiu desfăşurat pe 7.000 de francezi şi publicat miercuri de revista americană Neurology.
Dieta mediteraneană reduce riscul de cancer la prostată (studiu) Pacienţii care suferă de cancer la prostată ar trebui să includă în alimentaţie marile principii ale regimului mediteranean, adică multe fructe şi legume, cereale şi leguminoase, o cantitate scăzută de carne roşie, peşte şi produse lactate, puţin vin roşu la masă şi ulei de măsline ca aport principal...
NUCILE Consumate dupa fiecare masa, aceste fructe impiedica ingrosarea arterelor si previn bolile de inima.
Uleiul de măsline are efect protector împotriva bolilor de inimă (studiu) Un nou studiu arată efectele benefice ale uleiului de măsline în ceea ce priveşte protecţia împotriva bolilor cardiovasculare. Dr Philippe Tellier explică, în Journal international de Medecine, că 'şi în Spania factorii de risc cardiovascular câştigă mereu teren şi totuşi frecvenţa bolilor de inimă nu...