Cele mai citite
 


Un militar român a fost rănit în Afganistan de deflagraţia unui dispozitiv exploziv improvizat
sâmbătă, 18 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un militar român a fost rănit în Afganistan în timp ce executa o misiune de cercetare terestră, informează Ministerul Apărării Naţionale.
Potrivit sursei citate, plutonierul Nicuşor Bica, din Batalionul 26 Infanterie, aflat în misiune în Afganistan, a fost rănit uşor în zona ochilor, în cursul după-amiezii zilei de joi.
Subofiţerul executa o misiune de cercetare terestră pentru securizarea unei căi de acces, moment în care s-a produs deflagraţia unui dispozitiv exploziv improvizat. În urma suflului exploziei, i-au fost afectaţi ochii, fiind necesară intervenţia echipei medicale şi evacuarea acestuia la Spitalul Militar din Kandahar pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.
În prezent, starea de sănătate a militarului este stabilă, nefiindu-i pusă în pericol viaţa.
Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, şi conducerea armatei urmăresc cu atenţie evoluţia stării de sănătate a plutonierului Nicuşor Bica. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Florinel Enache, militarul rănit în Afganistan, vizitat în spitalul din SUA de Barack Obama, soseşte în ţară Florinel Enache, militarul rănit în Afganistan în urmă cu un an în timp ce executa o misiune de cercetare terestră şi securizare a unui obiectiv pe A1, va sosi miercuri în ţară după un lung tratament la Centrul Naţional Medical Militar "Walter Reed", din Statele Unite ale Americii, acesta fiind întâmpinat...
Militari români morţi în Afganistan - cronologie Un militar român şi-a pierdut viaţa şi alţi cinci au fost răniţi în Afganistan duminică, 30 martie, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat. Militarii executau o misiune de patrulare în comun cu forţele de securitate afgane, pe autostrada A1 (Kabul-Kandahar), la aproximativ 10 kilometri...
MApN: Evoluţia stării de sănătate a celor patru militari răniţi în Afganistan este favorabilă Evoluţia stării de sănătate a celor patru militari răniţi duminică în Afganistan este favorabilă, a informat Ministerul Apărării Naţionale (MApN) printr-un comunicat de presă transmis, luni, AGERPRES.
UPDATE/Florinel Enache, militarul rănit în Afganistan, a sosit în ţară cu o aeronavă aparţinând Forţelor Aeriene ale SUA Florinel Enache, militarul rănit în Afganistan în urmă cu un an în timp ce executa o misiune de cercetare terestră şi securizare a unui obiectiv pe A1, a revenit în ţară, miercuri, cu o aeronavă Hercules aparţinând Forţelor Aeriene ale Statelor Unite, fiind aşteptat pe aeroport de ministrul Apărării...
Un militar român şi-a pierdut viaţa în Afganistan Caporalul Constantin-Laurenţiu Lixandru, din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab", a căzut la datorie, joi, în Provincia Zabul, Afganistan.
MApN: Patru militari români, răniţi în Afganistan; în prezent sunt în afara oricărui pericol Patru militari din cadrul Batalionului 2 Manevră "Yelow Scorpions" au fost răniţi în Afganistan, în urma răsturnării blindatului în care executau o misiune, duminică, în jurul orei 12,00 (ora României), informează Ministerul Apărării Naţionale, într-un comunicat remis AGERPRES.