Cele mai citite
 


Antrax în două sate din Vojvodina: Nu există motive de panică, susţine ministrul sârb al sănătăţii
duminică, 19 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Două sate din Vojvodina /Serbia/ au fost declarate zone infectate cu antrax, dar situaţia se află sub control şi posibilitatea ca boala să se răspândească în afara acestei zone este minimă, a declarat un responsabil din Ministerul sârb al Agriculturii, citat de Tanjug.
'Cetăţenii pot avea convingerea că tot ce beau şi mănâncă este sigur', a subliniat vineri Maja Andrijasevic, din cadrul Direcţiei veterinare a ministerului.

Până vineri, o persoană a fost diagnosticată cu infectare cu antrax şi două care manifestă simptome similare se află sub observaţie, iar în cazul altor 18 persoane la care exista suspiciunea infectării s-a stabilit că sunt afara oricărui pericol, a arătat la rândul său vineri ministrul sârb al sănătăţii, Zoran Stankovic.

Acesta a insistat că nu există motive de panică şi că echipe ale ministerului iau măsuri preventive la faţa locului.

În cele două sate declarate joi zonă infectată - Bocar şi Movo Milosevo - a fost interzis consumul de lapte şi carne şi se desfăşoară o campanie de vaccinare a animalelor, pe perioada căreia nu este permisă tăierea lor sau folosirea laptelui pentru consumul uman, a precizat Maja Andrijasevic.

Ea a explicat că sporii bacteriei se pot găsi în stare latentă în sol între 30 şi 60 de ani şi pot deveni activi în anumite condiţii, cum ar fi ploi masive, inundaţii sau secetă.

Oficialul sârb a mai menţionat că vaccinările vor continua în cele două sate în următorii 20 de ani, ceea ce este suficient pentru a proteja populaţia şi animalele de infecţie, şi a amintit că în Serbia au mai fost înregistrate cazuri de infectare cu antrax, în 2007, la Tutin /sud/, unde sunt aplicate de asemenea toate măsurile necesare.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Campanie de vaccinare la Mironu, unde evoluzează un focar de oreion Copiii din satul sucevean Mironu, în comuna Valea Moldovei, sunt vaccinaţi împotriva oreionului, după ce de la începutul anului în localitate au fost înregistrate peste 60 de cazuri de îmbolnăviri, unele necesitând internare din cauza complicaţiilor apărute.
Suceava: Campanie de vaccinare antirabică în 30 de fonduri de vânătoare din judeţ Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava a demarat, luni, campania de vaccinare antirabică manuală a vulpilor, care se va derula în judeţ până pe 15 decembrie, a declarat presei directorul DSVSA Suceava, Octavian Ilişoi.
Suspiciune de infectare cu antrax la un bărbat internat la Iaşi Un bărbat în vârstă de 82 de ani este suspectat că ar fi infectat cu antrax şi se află internat la Spitalul de Boli Infecţioase 'Sf. Parascheva' din Iaşi la secţia Izolare din cadrul secţiei de Terapie Intensivă, a informat luni pentru AGERPRES prof.univ.dr. Carmen Dorobăţ, managerul spitalului.
Călăraşi: Campanie de vaccinare antituberculoză a copiilor neimunizaţi până acum Campania de vaccinare a copiilor născuţi în intervalul ianuarie-iunie şi care nu au fost imunizaţi până la această dată împotriva tuberculozei va începe joi în judeţul Călăraşi.
Tulcea: Suspiciuni de antrax cutanat menţinute la doi tineri, deşi DSV infirmă prezenţa antraxului la animale Tânărul tulcean, în vârstă de 25 de ani, internat vineri în spital cu suspiciune de antrax este în comă iar un consătean de-al lui cu simptome de antrax cutanat se află în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) sub supraveghere medicală.
Cluj: Campanie de vaccinare a romilor împotriva hepatitei A Consiliul Judeţean Cluj, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică, organizează, în perioada 8 - 13 iulie, o campanie de conştientizare asupra importanţei vaccinării împotriva hepatitei A în localitatea Pata Rât, unde trăieşte o importantă comunitate de romi.