Cele mai citite
 


China interzice un antibiotic în care au fost găsite urme de ftalat
duminică, 19 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
China a interzis sâmbătă comercializarea şi consumul unui antibiotic produs de grupul GlaxoSmithKline /GSK/, contaminat cu un aditiv pentru flexibilizarea maselor plastice, a anunţat Administraţia chineză pentru supravegherea medicamentelor şi alimentelor, transmite AFP.
Administraţia precizează pe site-ul său că au fost găsite urme de diizodecil ftalat în suspensii de amoxicilină şi acid clavulanic.

GSK va trebui să-şi retragă medicamentele cu aceste substanţe de pe piaţa chineză.

Săptămâna trecută, autorităţile din Taiwan au cerut aceluiaşi grup farmaceutic britanic să retragă de la vânzare medicamentul Augmentin, care conţine de asemenea amoxicilină şi acid clavulanic, pentru că au fost găsite niveluri excesive de ftalaţi.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
China: Laptele contaminat cu nitriţi ar fi provocat moartea a trei copii Mass-media oficiale chineze au anunţat vineri decesul a trei copii şi îmbolnăvirea a încă 35, care consumaseră lapte provenind de la două fabrici din nord-vestul Chinei, contaminat după toate probabilităţile cu nitriţi, informează AP.
China: O clinică este acuzată că a contaminat pacienţi cu virusul hepatitei C Peste 150 de săteni chinezi, printre care numeroşi copii, ar fi putut fi infectaţi cu virusul hepatitei C într-o clinică ce refolosea seringile, au anunţat miercuri autorităţile şi presa de stat, citate de AFP.
China: Laptele cu nitriţi care a provocat moartea a trei copii a fost contaminat intenţionat, susţine poliţia Moartea recentă a trei copii şi intoxicarea altor 36 din cauza consumului de lapte contaminat cu nitriţi în nord-vestul Chinei, sunt consecinţa unui gest intenţionat, au anunţat luni anchetatorii evenimentului, prin intermediul agenţiei oficiale Xinhua, transmite EFE.
China: Un britanic a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare pentru spionaj în favoarea companiei GSK Beijing, 8 aug /Agerpres/- Un tribunal din Shanghai l-a condamnat vineri la doi ani şi jumătate de închisoare pe consultantul britanic Peter Humphrey, iar pe soţia sa americană de origine chineză Yu Yingzeng la doi ani de închisoare, pentru spionaj în favoarea companiei farmaceutice GlaxoSmithKline (GSK)...
China confiscă din nou zeci de tone de lapte otrăvit cu melamină Autorităţile au confiscat în nord-vestul Chinei 76 de tone de lapte praf contaminat cu melamină la peste doi ani de la un scandal precedent care a cauzat decesul a şase bebeluşi şi îmbolnăvirea altor 300.000, a relatat vineri mass-media chineză, informează AFP.
China: o agenţie de voiaj implicată în scandalul GSK a fost închisă Autorităţile chineze au anunţat vineri că au închis o agenţie de voiaj implicată în scandalul dării de mită de către angajaţi ai grupului farmaceutic britanic GSK, relatează AFP.