Cele mai citite
 


Constanţa: Doi directori PDL de instituţii deconcentrate au rămas fără sprijin politic
duminică, 19 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doi directori democrat-liberali au rămas fără sprijin politic, în urma primelor evaluări ale conducerilor instituţiilor deconcentrate făcute, vineri, de BPJ al PDL Constanţa.
Membrii BPJ al PDL Constanţa au decis retragerea sprijinului politic pentru directorul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral (ABADL), Marian Mitrea, şi pentru directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM), Romulus Mincă, în timp ce sancţionaţi cu avertismente au fost directorul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC), Dionisie Culeţu, şi directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), Daniel Learciu.
Liderul PDL Constanţa, Gigi Chiru, a declarat, într-o conferinţă de presă, că hotărârile respective au fost luate în urma ''exprimării opiniilor membrilor BPJ, prin completarea chestionarului de evaluare'', la aceasta participând 29 din cei 42 de membri ai BPJ al PDL.
''La nivel naţional, domnul prim-vicepreşedinte Flutur, care se ocupă de evaluări, mi-a confirmat aseară că suntem prima organizaţie din ţară care facem o astfel de procedură'', a afirmat Chiru, menţionând că astfel de evaluări vor fi făcute la toate organizaţiile PDL din ţară.
După retragerea sprijinului politic pentru cei doi directori, înlocuirea acestora din respectivele funcţii de conducere este iminentă şi, conform liderul PDL Constanţa, deciziile în acest sens vor fi luate de ''forurilor superioare, Ministerul Mediului şi ANOFM''.
''După ce s-au stabilit criteriile de evaluare s-au completat formularele...asta este concluzia, atât pot să vă spun. Motivele sunt diferite, ar trebui să vorbim cu toţi membrii BPN care au participat. (...) Motivaţia diferă de la coleg, la coleg. (...) Nu dăm presei explicaţii. (...) N-au corespuns criteriilor de evaluare ale BPJ. (...) Atâta timp cât unii dintre colegii mei sunt de meserie şi pot face şi o evaluare profesională au făcut-o şi s-au exprimat, în rest vizează relaţia în raport cu cetăţeanul, relaţia cu instituţia'', a spus Gigi Chiru, referitor la motivele retragerii sprijinului politic în cele două cazuri.
Conform liderului judeţean al PDL, vineri au fost evaluaţi şapte directori de instituţii deconcentrate, printre care şi el, iar astfel de evaluări vor continua asupra tuturor directorilor democrat-liberali.
Referitor la evaluarea activităţii sale ca director la Inspectoratul Judeţean în Construcţii (IJC) Constanţa, Gigi Chiru a spus că a fost apreciat ''pozitiv'' de către colegi, în condiţiile în care, zilele trecute, el a fost înlocuit din funcţie, în urma încheierii mandatului pe perioada de detaşare.
Preşedintele organizaţiei judeţene a PDL Constanţa a declarat că nu vizează în perioada următoare o altă funcţie de director la o instituţie deconcentrată, ''probabil până la alegerile parlamentare din 2012''. A spus însă că va candida, din partea PDL, la alegerile locale pentru câştigarea mandatului de primar al municipiului Constanţa sau al oraşului Eforie, în funcţie de rezultatele unor sondaje de opinie pe care intenţionează să le comande. AGERPRES/(A - Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedinte CJAS Buzău: Fondul naţional de asigurări de sănătate şi-a pierdut identitatea încă din 2002 Preşedintele - director al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Buzău, Corneliu Vasilescu, a declarat, marţi, pentru AGERPRES. că, 'practic, Fondul naţional de asigurări de sănătate şi-a pierdut identitatea încă din 2002, când o serie de atribuţii au trecut la alte instituţii de stat şi niciun...
Galaţi: Zeci de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 46 de furnizori de servicii medicale în primul semestru al anului, au anunţat, joi, reprezentanţii Biroului de control al instituţiei.
DNA: Director executiv adjunct la Casa de Asigurări de Sănătate Olt, trimis în judecată Procurorii DNA Craiova au trimis-o în judecată pe Ortanţa Ciobanu, director executiv adjunct în cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt, pentru luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată.
Dolj: Preşedintele unei case de asigurări de sănătate, acuzat că a primit stimulente băneşti Preşedintele Uniunii Sindicatelor din Administraţie, Ringo Dămureanu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că la numai patru zile după ce preşedintele Traian Băsescu a anunţat măsurile de reducere a salariilor din sistemul bugetar cu 25% şi a pensiilor cu 15%, preşedintele CJAS Dâmboviţa, Georgeta...
Galaţi: 200 de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de CJAS de la începutul anului Galaţi, 27 oct/Agerpres/- Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate(CJAS) Galaţi au aplicat de la începutul anului sancţiuni unui număr de 200 de furnizori de servicii medicale, se arată într-un raport prezentat marţi de preşedintele instituţiei, Mihaela Oana Docan, în şedinţa Comisiei de Dialog...
Iaşi: CJAS verifică medicii dacă au plecat sau nu la muncă în străinătate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Iaşi a început un control în spitalele din judeţ pentru a vedea câţi medici au plecat la muncă în străinătate.