Cele mai citite
 


Maramureş: Un echipaj SMURD ar putea activa în cadrul subunităţii de pompieri de la Şomcuta Mare
duminică, 19 iunie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile din Maramureş îşi propun dotarea subunităţii de pompieri de la Şomcuta Mare cu un echipaj SMURD.
Purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, Dan Bucă, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, că, în urma discuţiilor purtate cu autorităţile oraşului Şomcuta Mare, pe lângă punctul de pompieri, în viitor ar putea activa şi un echipaj SMURD.
"Subunitatea de pompieri militari Şomcuta Mare deserveşte comunităţile rurale din zonă, iar pentru funcţionarea şi desfăşurarea în bune condiţii a activităţii este nevoie şi de implicarea autorităţilor administraţiei publice locale, având în vedere că se doreşte dotarea subunităţii cu un echipaj SMURD. Subunitatea este deservită, în prezent, de 25 de pompieri militari care au în dotare două autospeciale de intervenţie", a spus Dan Bucă.
Pentru susţinerea activităţii subunităţii de pompieri care deserveşte şase unităţi administrativ-teritoriale este nevoie de efectuarea unor lucrări la imobilul din Şomcuta Mare, însă acesta se află în patrimoniul administraţiei publice locale.
Şeful Centrului operaţional din cadrul ISU Maramureş, mr. Ioan Mureşan, a solicitat sprijin financiar pentru efectuarea etapizată a unor lucrări la porţile garajelor în scopul reducerii cheltuielilor la plata încălzirii pe perioada de iarnă, amenajarea în spatele clădirii a unui teren pentru efectuarea unor exerciţii specifice, de pregătire fizică a pompierilor militari.
De asemenea, odată cu primirea autovehiculului SMURD mai trebuie amenajate câteva spaţii care să permită desfăşurarea activităţii echipajului medical în condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare.
La rândul său, prefectul judeţului Maramureş, Sandu Pocol, a declarat pentru AGERPRES că susţine activitatea bazei de pompieri din Şomcuta Mare.
''Nici eu şi cu atât mai puţin inspectorul şef al ISU Maramureş nu dorim desfiinţarea subunităţii de pompieri militari din oraşul Şomcuta Mare. Pentru noi este important să avem în zona Chioar o subunitate de pompieri militari care să intervină şi să deservească cetăţenii din toate comunităţile locale la producerea unor situaţii de urgenţă. Am considerat că este util să avem în fiecare zonă a judeţului subunităţi de pompieri, care pe parcurs să fie dotate şi cu echipaje SMURD, ce permit reducerea timpul de intervenţie la acordarea primului ajutor medical, atunci când cetăţenii se confruntă cu probleme de sănătate", a afirmat Pocol.
Reprezentanţii Primăriei Şomcuta Mare au precizat că vor încerca să asigure condiţiile necesare activităţii pompierilor militari şi vor aloca resurse financiare, cu respectarea prevederilor legale, în vederea executării unor lucrări la imobilul subunităţii de aici.
ISU Maramureş a mai deschis recent un punct de intervenţie în comuna Fărcaşa. AGERPRES/(AS - Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Două autospeciale de intervenţie de ultimă generaţie, la ISU Maramureş Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş a fost dotat recent cu două autospeciale de intervenţie de ultimă generaţie, specifice muncii în condiţii dificile, valoarea acestora ridicându-se la 700.000 de euro.
Sălaj: Autospeciale pentru pompieri în valoare de 290.000 de euro Dotarea pompierilor din Sălaj se va îmbunătăţi cu două autospeciale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în valoare totală de circa 290.000 de euro, ele urmând a fi achiziţionate printr-un proiect cu finanţare europeană ce vizeză îmbunătăţirea dotării cu astfel de echipamente în cele şase judeţe...
Maramureş: Punct de pompieri militari pentru patru localităţi rurale ISU Maramureş şi reprezentanţii Prefecturii Maramureş au inaugurat, duminică, în comuna Fărcaşa primul punct de intervenţie al ISU având bază într-o localitate rurală, situată la aproximativ 30 de kilometri de municipiul Baia Mare.
Maramureş: Oraşul Cavnic din Munţii Gutâi va avea propriul centru SMURD Primarul oraşului Cavnic, Vladimir Petruţ, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că ISU Maramureş a decis să deschidă un centru de urgenţă SMURD în localitatea situată la poalele Munţilor Gutâi.
Maramureş: SMURD a împlinit trei ani de activitate în judeţ ISU Maramureş a marcat, marţi, trei ani de la înfiinţarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Maramureş, în această perioadă personalul serviciului fiind permanent la datorie, 24 de ore din 24 şi intervenind cu profesionalism şi promptitudine pentru salvarea celor aflaţi la nevoie...
Alba: Noi autospeciale şi ambulanţe SMURD, în valoare de peste 3,3 milioane de lei, în dotarea ISU Patru autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe SMURD, de tip B2, în valoare totală fiind de peste 3,3 milioane de lei, vor intra în acest an în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea'...